Theekransje

Muzikale throwback: Pitbull

Ik heb het niet over die lelijke honden die iedereen eng vindt, maar ik heb het over onze favoriete kale rapper: Pitbull. Zijn muziek zet je misschien niet bewust aan, maar komt altijd terug op de radio, in de kroeg of op de dansvloer. En eigenlijk moet je de nummertjes van Mr. Worldwide zelf wel even op gaan zetten.

Hij is misschien niet de artiest waar je eerst aan denkt als je op zoek bent naar een lekker zomerhitje voor je roadtrip-afspeellijst, maar Pitbull heeft stiekem veel goede nummers gemaakt. Ik hoor je al denken: er schiet niet één nummer te binnen. Dat is niet omdat de nummers niet bestaan, maar omdat hij altijd de ondersteunende rol heeft in deze topliederen. Denk maar eens aan “Timber” van Kesha, daar zit hij gewoon in. Als je denkt dat Kesha misschien de grootste artiest is waar Mr. Worldwide mee werkt, dan heb je het mooi mis. Zo heeft hij ook samengewerkt met Enrique Iglesias, Jennifer Lopez, Afrojack, T-Pain, Christina Aguilera en Pharrell Williams. De lijst gaat maar door. Samenwerken kan deze man in ieder geval ook goed!

Naast dat deze man hartstikke sociaal is, deelt hij ook graag vage zweefteeferige wijsheden met zijn Twitter volgers. Spreuken als “The plan sometimes doesn’t plan out but somehow plans out” en “Life is to be lived not to take pictures, so start living, stop taking pictures and enjoy life #dale”. Mijn favoriete tweet blijft toch wel deze. Deze man heeft dus zijn eigen catchphrase: “Dale.” Ik vroeg mezelf de hele tijd af waarom hij zo vaak de naam Dale zegt, maar in het Spaans betekent dit “let’s go”. Lekkere catchphrase wel en een goed levensmotto!

Waarom nog steeds relevant? Hij komt over als een enorm nederige man die enorm waardeert wat hij heeft in het leven. En wat hij heeft is een enorme collectie beige pakken, een stuk of 278 zonnebrillen en een heel repertoire chille nummers. Goede dansnummers heb je nooit genoeg. Als ik je er één mag aanraden dan is het wel Habibi I Love You, een nummer die hij -uiteraard- niet alleen zingt en deelt met de Marokkaanse Chawki en de Nederlandse Do. Deze wereldman laat daardoor Marokkaans, Nederlands en Engels terugkomen in dit lied. Ik zeg dale en genieton!

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.