Theekransje

Neem een hap sushi gemaakt van suiker

Laat mij je meenemen terug in de tijd, toen je nog hele films kon kijken op YouTube, Hyves net begonnen was en Anita en ik helemaal weg waren van anime, manga en J-pop. Dit zijn niet de superfoods van vroeger, maar Japanse termen. Anime is namelijk een Japanse cartoon serie, een manga is een Japans stripverhaal en J-Pop staat voor “Japanese Pop” en is een muziekgenre. Om lekker nostalgisch te doen kochten wij deze week snoep sushi van Popin’ Cookin’. De uitdaging? Een handleiding die alleen maar in het Japans is.

Ondanks dat we in onze weeaboo fase wel wat woorden hebben opgepakt, zoals omedetou, itadakimas en kawaii, kunnen wij het Japanse schrift echt niet lezen. Maar hey, we houden wel van snoep én van sushi. Zo erg kan het toch niet worden?

Na het openen van het pak, hadden we veel vraagtekens boven onze hoofden zweven. Je kreeg van die instant noodles saches en een plastic bakje. Hm, en wat nu? We hebben overal water bij gegooid, wat we konden ontdekken door de afbeeldingen op het pakket. Bibadibabadiboom en we hadden opeens zalm! En een omelet! Verreweg het leukste waren de krabeitjes, waar ik duidelijk te ongeduldig voor was.

Het samenstellen en presenteren van de snoep sushi bleek een grotere uitdaging dan uit het niets zalm tevoorschijn toveren. Alles viel om, vooral de tamago was het niet met ons eens. Na wat pielen hadden we een bord snoep sushi gemaakt en konden we trots onze creaties op gaan eten!

We waren tevreden met ons resultaat en aten in één hap het eerste stuk op. De hoeveelheid spijt dat wij hadden was moeilijk uit te drukken. Het suikergehalte was zo hoog dat we er bijna spontaan diabetes van kregen. En het was ook nog eens smerig! Toch hebben we alle stukken opgegeten en aangezien ik dit een paar dagen later schrijf hebben we het overleefd.

Aan te raden?
Als je suikerpijl zo laag is dat je er van om zou gaan vallen raad ik je aan om deze hap suiker te trotseren. Voor het genieten hoef je het zeker niet te doen. Zelf als karige student zou ik het niet aanraden. Wel was het een plezier om het uit te vogelen en te maken. Dus mocht je denken, “ik hou van sushi en snoep, maar ik wil niet sterven aan een suikeroverdosis,” dan kan je deze nigiri misschien aan je vervelende buurman geven.

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.