Theekransje

Ieders nieuwste verslaving: Neko Atsume

Je hebt slechte en goede verslavingen. Neko Atsume is echt een top verslaving.

Neko Atsuwat?
Neko Atsume is een smartphonespel waar je speeltjes in je virtuele tuin moet plaatsen om katten te verzamelen. Dat is het! Er zijn 32 verschillende katten die je kan verzamelen plus een flink aantal zeldzame katten! Neko Atsume is zo makkelijk als 1, 2, 3!

Oké… klinkt leuk?
Jazeker! Alle katten die in je tuin langskomen zijn stuk voor stuk allemaal schattig en leuk én lief. Ze hebben ook ieder hun een eigen karakter. Katten zijn niet voor niets de populairste dieren op het internet en Neko Atsume speelt hier perfect op in.

Het spel is zo makkelijk te begrijpen dat werkelijk iedereen hier lol van kan hebben. Je 5-jarige nichtje, je digibete moeder en ook Donald Trump kunnen zich perfect vermaken met Neko Atsume. Echt iedereen kan dit spelen!

Hoe werkt dit dan?
Als je het spel eenmaal hebt gedownload, krijg je een item om te plaatsen in je tuintje: de rode bal. Na deze bal in je tuin te hebben geplaatst zorg je dat er ook wat eten in je tuin klaar staat voor de katten. Nu de primaire levensbehoeften van katten er zijn begint het wachten.

Wanneer je de eerste kat in je tuintje binnen haalt krijg je 300 zilveren visjes en 10 gouden visjes. Hier kan je speeltjes, meubels en eten mee kopen om meer katten je tuin in te lokken. Zodra je katten binnen hebt gehaald kan je foto’s van ze maken en worden ze in je kattenboek geplaatst! In het kattenboek zie je dat de katten een naam hebben, een eigen karakter en met welke items ze hebben gespeeld. Het allerleukste is natuurlijk dat je de naam kan veranderen! Laat je creativiteit de vrije loop gaan!

Dewi’s creativiteit stelt nooit teleur

In de loop van de tijd ga je doelen voor jezelf zetten, wat eerst een aantal katten naar je tuin lokken zal zijn. Hoe meer katten je in je tuin krijgt, hoe groter de kans is dat je flink dat zilveren en gouden visjes zal krijgen. Hier kan je meer items mee kopen, maar je kan ook gaan sparen voor de uitbreiding! Je wilt natuurlijk meer en meer katten onderbrengen en daar heb je ruimte voor nodig!

Wanneer je de uitbreiding hebt gescoord, is de volgende stap om een nieuw interieur te gaan kopen. Je hebt hier verschillende keuzes, maar omdat ik een zweefteef ben, ben ik voor de Japanse zen tuin gegaan.

Vergeet niet dat naast de normale lieve katten die langs komen, er ook nog speciale katten zijn! Deze schattepataten komen niet zomaar langs, je moet speciale items plaatsen. Dan is het hopen dat ze langskomen en je op tijd bent om een foto te schieten! Peaches is de liefste die tot nu toe langs is gekomen!

Eén van de (minder) zeldzame katten die langskomen is Tubbs. Tubbs heeft altijd honger en eet je voerbakje helemaal leeg zodat andere katten niks meer kunnen eten. Ook besluit Tubbs om heeeeeel lang te blijven hangen, zodat je het voerbakje niet kan bijvullen. Heel egoïstisch is deze kat en je haat hem of je houdt van hem. Ik hoor bij het eerste groepje mensen. Als je veel visjes van hem wilt krijgen moet je hem niet wegjagen door het voerbakje te vullen waar hij bij zit. Dan peert hij ‘m direct!

Sommige katten laten memento’s achter. Dit is een teken dat de je vriendjes bent geworden met de kat! Wat we hier mee kunnen is een raadsel.

Het Japanse Neko Atsume is met de komst van de Engelse versie in oktober 2015 nog meer in populariteit gestegen. Er is nu zelf een pop-up store geopend in Hong Kong en in april komt er een animatie over uit. Er zijn zelfs CD’s gemaakt met de kattengeluiden! Ik hoop dat er meer merchandise gaat uitkomen en in de volgende updates de famous katten Lil’ Bub, Venus two-faced cat en George two legs verschijnen als bijzondere katten! Sluit je nu aan bij de rest van de wereld en laat de Neko Atsume je leven opvrolijken.

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.