Theekransje

Netflix tips: de leukste TV series!

Netflix is geweldig. Je hebt instant toegang tot een behoorlijk aantal films, tv series en documentaires. En daar ligt voor mij gelijk het probleem. Ik kan geen keuzes maken. Ik ben het type dat veel te lang twijfelt bij de kassa’s in de supermarkt en uiteindelijk in de verkeerde rij gaat staan. Ik ben het type dat ‘kies jij maar’ zegt wanneer een vriendin vraagt wat we zullen gaan doen. Keuzes maken is moeilijk, en zeker als er te veel mogelijkheden zijn. Vaak scroll ik eerst een half uur door de Netflix lijsten heen voordat ik tóch maar weer die film ga kijken die ik al eerder gezien heb. Herken je dit? Dan is dit artikel voor jou. Ook als je dit niet herkent heb je er misschien iets aan, want in dit terugkerende topic geef ik je Netflix tips en krijg jij in willekeurige volgorde mijn favorieten te horen! Vandaag geef ik je tips voor leuke tv-series.


alt Orphan Black
Kijken als je interesse hebt in: de absurd goede acteerskills van Tatiana Maslany, thrillers, drama, een tikkeltje sci-fi achtige taferelen, Michiel Huisman met de mooiste baard ever.

Als ik hier ga uitleggen waar Orphan Black over gaat, geef ik je gelijk all the spoilers. Omdat ik het leuker vind als je zelf ontdekt waar het over gaat zeg ik dus lekker niks. Wat je wel mag weten: deze serie is uniek omdat de hoofdrolspeelster, Tatiana Maslany, niet één rol speelt maar tien. Ja, tien! De serie zit vol spanning, drama, plot twists en leuke acteurs (inclusief Nederlandse ‘hunk’ Michiel Huisman). Als je nu nog niet nieuwsgierig genoeg bent om deze serie te gaan kijken, dan weet ik het ook niet meer.


alt Luther
Kijken als je interesse hebt in: detectives, spanning, Idris Elba en z’n perfecte alles, Britse tv, een vrij korte serie

Luther is simpelweg een hele goede detective serie. Niets meer en niets minder. Goede acteurs, goede rollen, goed gefilmd en het kijkt lekker weg. Nu ben ik wel een beetje bevooroordeeld, omdat ik Idris Elba stiekem heel leuk vind. Eigenlijk was deze serie afgelopen, maar de fans willen meer. Er is onlangs een speciale dubbele aflevering aangekondigd die ergens in de herfst (lekker vaag) uit komt. Dus als je snel bent kun je de drie seizoenen nog kijken, voordat de special wordt uitgezonden op de BBC!


alt Sense8
Kijken als je interesse hebt in: naar mijn mening de meest geweldige diverse cast ooit, karakters die allemaal even leuk zijn, drama, wederom sci-fi achtige taferelen, LGBTQ+ representatie, POC representatie, ALLE REPRESENTATIE BASICALLY

Hoe leg ik in hemelsnaam uit waar Sense8 over gaat? De acht hoofdrollen in de serie zijn ‘sensates’, wat wil zeggen dat zij een spirituele connectie met elkaar hebben. Ze wonen verspreid over de wereld, maar zijn met elkaar verbonden en kunnen zichzelf mentaal als het ware ‘verplaatsen’ naar de ander. Dat maakt het niet duidelijker, dus een voorbeeld: karakter Riley woont in Londen en karakter Will in Chicago. Riley komt ‘op visite’ bij Will en is mentaal bij hem: hij ziet haar, zij ziet hem, ze voelen elkaar, maar buitenstaanders zien haar niet. Nog steeds niet echt duidelijk. Ga maar kijken om het te snappen. Anyway: acht karakters met allemaal een eigen leven en hun eigen problemen leren elkaar kennen, helpen elkaar en komen achter de gevaren die het sensate zijn met zich meebrengt. Mijn favoriete dingen aan deze serie is dat alle karakters even interessant zijn, goed zijn uitgewerkt en dat er onwijs veel diversiteit in zit.


alt Fargo
Kijken als je interesse hebt in: thrillers, Martin Freeman met een vreselijk accent, de film Fargo (want dan sluit dit er mooi op aan), mooie cinematografie

Oké, misschien ken je de film Fargo. Ik niet. Ik keek deze serie in eerste instantie omdat Martin Freeman een awesome acteur is en iedereen super enthousiast was. Gelukkig voor mij was Martin Freeman ook in deze serie inderdaad geniaal en was de serie zelf ook nog eens heel erg goed. Het gaat over moord, maffia en een doorgedraaide psychopatische huisman, als ik het zo even mag samenvatten. Overigens is seizoen twee net begonnen op Netflix en kun je dus lekker iedere week een nieuwe aflevering kijken als je opschiet! Dit seizoen speelt zich af vóór seizoen één en heeft andere hoofdrolspelers. Be warned. Helaas dus geen Martin Freeman voor mij dit keer.


alt Orange Is The New Black
Kijken als je interesse hebt in: comedy, heel veel vrouwen, heel veel goed geschreven vrouwelijke karakters, ALWEER REPRESENTATIE JONGUH, gevangenissen

Orange Is The New Black is zo’n beetje de enige comedy serie die ik leuk vind. Deze serie gaat over een vrouwengevangenis en mijn god, het is geniaal. Zoals verwacht veel vrouwen in de hoofdrollen, wat het alleen maar leuker maakt (voor mij). OITNB is keepin’ it real door veel realiteit en echte issues in de verhaallijn te verwerken. Denk hierbij aan vooroordelen, racisme en ongemakken die een vrouw ervaart in een gevangenis. Dit heeft echter zeker niet de bovenhand. Deze serie is vooral erg grappig en zeker de moeite waard. Ook leuk: dit is een Netflix original serie en dus wordt het hele seizoen in één keer gedropt wanneer deze klaar is. BAM. Marathon time!


alt The Blacklist
Kijken als je interesse hebt in: misdaad, thriller, sassy megacriminelen, een kick-ass chick in de hoofdrol

Ik was zo vreselijk laat met het ontdekken van deze serie, maar oeh wat is hij goed. Kort samengevat: crimineel mastermind Raymond Reddington die op de FBI Most Wanted list staat geeft zichzelf over aan de FBI, in ruil voor een samenwerking met agente Elizabeth Keene. Keene en het über-geheime special ops team waar zij voor werkt krijgen van Reddington een blacklist: een lijst met criminelen die hij met hen wil oppakken. Uiteraard gaat er van alles mis en wordt het ontzettend spannend. Ik heb een zwak voor dit soort series.

Bonus: Sherlock. Echt, kijk alsjeblieft Sherlock. Mijn aller- allerlievelingst serie.

Hopelijk heb ik je wat scrollen door Netflix bespaard en kun je lekker deze geweldige series gaan marathonnen!

Author image
Britt – 27 jaar – Ik word blij van thee, muziek, Netlfix, reizen, slapen en sarcasme. Maar vooral van thee. Thee is belangrijk. Ik heb meningen over dingen.