Theekransje

Onopgeloste mythes over vrouwen

Vroeger dachten we als mensheid een beetje raar over sommige zaken, en zeker over vrouwen. Zo werden slimme vrouwen aangezien voor boze heks en moesten deze branden, terwijl het lezen van boeken onvruchtbaarheid bij ons dames zou veroorzaken. Die gekke mensheid ook! Gelukkig denken we dit dus niet meer, maar hoor ik nog vaak rare dingen gezegd worden over vrouwen. Om nog wat rare mythes de wereld uit te helpen, bespreek ik er een aantal!

Vrouwen praten niet over seks met elkaar
Mannen denken natuurlijk om de zeven seconden aan seks en kunnen het daarom niet helpen dat ze hier constant over moeten praten. Maar vrouwen, die zijn enorm braaf. Die durven niet eens seks te hebben met het licht aan, laat staan dat ze erover praten. Toch?

Hele grote onzin natuurlijk. Dan zouden mannen zo’n 8.000 keer per dag aan seks moeten denken en vrouwen helemaal niet. Uit Amerikaans onderzoek bleek echter dat mannen gemiddeld negentien keer en vrouwen tien keer per dag aan seks denken. En uit Nederlands onderzoek blijkt juist dat meisjes vaker advies vragen over seks aan hun vriendinnen dan via andere manieren. Waarom er dan gedacht wordt dat vrouwen onderling niet over seks praten, is mij een raadsel.

Vrouwen doen zo lang over hun make-up
Eerlijk is eerlijk, ik ben geen make-up heldin. Ik draag dagelijks concealer, foundation en mascara, dus ik ben zelf ongeveer vijf minuten ‘s ochtends bezig met make-up. Daarom heb ik even navraag gedaan bij mijn vriendinnen en gemiddeld zijn zij ongeveer 15 minuten bezig met hun make-up in de ochtend. Als ik verder zoek op internet, goochelt het merendeel van de vrouwen ook ongeveer 15 minuten met allerlei crèmes en kwasten om er vervolgens tiptop uit te zien.

En met nog wat verder zoeken op internet, bleek uit verschillende onderzoeken juist dat mannen meer tijd ‘s ochtends besteden aan hun uiterlijk dan vrouwen! Dit is inclusief tandenpoetsen, gezicht wassen, haar stylen, enzovoort. Vrouwen hebben ongeveer een kwartier tot een halfuur nodig, mannen vaker een halfuur tot 45 minuten. Deze mythe mag wat mij betreft dus nooit meer genoemd worden.

Vrouwen kunnen niet zonder een handtas
Heel irritant, als je tijdens een concert vol in je gezicht wordt gemept door een grote, lompe schoudertas. “Wat sjouwen jullie allemaal mee?” heb ik vaak genoeg mannelijke vrienden horen vragen. Denk aan een portemonnee, een smartphone, sleutels, misschien wat lippenbalsem. Verder verschilt het heel erg per vrouw, maar dit zijn de allerbelangrijkste dingen. “Waarom doe je dit niet in je broekzak?” is dan vaak de tweede vraag. En daar heb je het probleem: in onze broekzakken past he-le-maal niets.

In de meeste broeken voor vrouwen past amper een volledige hand. Waarom? Ik vermoed dat dit een truc is van de mode-industrie om ons aan de tas te krijgen, maar helaas heb ik hier geen hard bewijs voor. Maar opgepast mode-industrie! De revolutie komt eraan. BROEKZAKKEN VOOR ALLE VROUWEN! Ondertussen redden we ons met onze tassencollectie, maken we gebruik van broekzakken van onze mannelijke vrienden of verstoppen we onze telefoon, pinpas en contant geld in bh’s. Je moet wat als je tasloos een avondje uit wil gaan.


Natuurlijk zullen er wel vrouwen zijn die echt niet over seks praten met hun vriendinnen, drie uur doen over hun make-up in de ochtend of die het juist heel fijn vinden dat ze altijd een tas moeten meenemen, en dat is helemaal prima. Maar #NotAllWomen dus, en dat je het maar weet.

Author image
Ja, ik ben iemand die gelooft dat Pluto een planeet is, lava lampen te hip vind en teveel boeken, te weinig tijd heeft. Ik vind oude spullen tof maar ben ik dan een hipster?