Theekransje

Ontdek Londen op een andere manier!

Onlangs deed ik mee aan een aantal leuke speurtochten in Londen. Ik ben vrij recent naar deze stad verhuist en vind het leuk om dingen te ondernemen, zodat ik nieuwe mensen leer kennen maar ook de stad wat meer ontdek. Natuurlijk kun je deze dingen niet alleen doen als je hier woont, het is ook gewoon leuk om net even iets anders te doen dan alleen de toeristische highlights wanneer je een stad bezoekt!

Treasure Hunt in Museum of London
Toen ik hier net woonde deed ik mee aan een treasure hunt in het Museum Of London. Deze treasure hunt wordt helemaal opgezet door één liefhebber van musea die er op uit trekt om vragen te bedenken waarop je het antwoord kan vinden in het museum. Je doet mee in groepen van vier en als je geen groepje hebt, delen ze je in. Je groep krijgt een blad met vragen en hints waar je de antwoorden kan vinden. Vervolgens trek je er op uit in het museum en probeer je de antwoorden op te sporen! Het is niet zo makkelijk als het lijkt: tijdens de treasure hunt die ik deed wisten we bijvoorbeeld niet welke vragen bij welk gedeelte van het museum hoorde. Je moest dus eerst de vragen proberen te plaatsen in de juiste tijdzone (want Museum of London is ingedeeld op jaartallen) en dan op zoek. Uiteindelijk deed onze groep het heel goed en hadden we alle antwoorden juist, en na afloop hebben we met alle groepen wat gedronken in een pub. Deze speurtochten worden ongeveer eens per twee maanden georganiseerd, en je vindt ze via deze Meetup groep (die overigens nog veel meer organiseren).

Cluedo Murder Mystery Event
Ik deed ook mee aan een virtual reality game, wat een soort 'echte wereld' versie was van Cluedo. Dit murder mystery event speel je met een app en daarmee zie je op de kaart waar je bepaalde getuigen kan vinden - denk Pokemon Go stijl. Nadat je het verhaal leest van de moord die je moet oplossen, ga jij (met je team) op zoek naar de virtuele getuigen om hun verklaring te horen. Om deze verklaring te kunnen lezen moet je eerst een vraag beantwoorden. Heb je deze fout, dan moet je wachten voordat je het nog een keer kan proberen. Het zijn meerkeuze vragen dus je kan altijd nog gokken. Het snelste team wint, maar wij deden vooral mee voor de lol en vonden het al heel wat dat we uiteindelijk de oplossing goed hadden. Aan de hand van de verklaringen kun je in de app bepaalde verdachten en mogelijke moordwapens wegstrepen, tot je uiteindelijk de moord hebt opgelost! Erg leuk gedaan en soms nog best even nadenken!

Cheshire Cat City Hunt
Misschien wel de leukste challenge die ik heb gedaan was er één van het bedrijf Hidden City, die meerdere verschillende City Hunts aanbieden. Wij deden de Cheshire Cat versie. Het doel van deze versie: vind de Cheshire Cat (je weet wel, die van Alice in Wonderland) want hij is ontsnapt. Tijdens dit spel moet je naar een beginpunt gaan en zeggen dat je er klaar voor bent. Vervolgens krijg je smsjes met aanwijzingen waar je heen moet. Hier moet je vaak een puzzel oplossen. De hints zijn onwijs cryptisch en soms heel moeilijk, met veel woordspelingen er in. Je wordt naar vele locaties gestuurd, ook een aantal binnen locaties waar je ook echt het personeel moet aanspreken om de puzzel of een hulpstuk te ontvangen. Hierdoor hebben we op een gegeven moment thee gedronken in een super fancy bar waar we normaal nooit zouden komen en eindigden we ergens waar we nog lekker even hebben kunnen nadrinken. Heel tof dat je hier niet alleen door de stad loopt maar ook leuke plekjes binnen ontdekt. Bereid je wel voor, het is een behoorlijke wandelingen en de twee tot drie uur die ze zeggen dat je nodig hebt was voor ons echt niet haalbaar. Wij deden er ongeveer vijf uur over, maar misschien zijn wij gewoon niet zo goed.

De treasure hunt en het cluedo spel worden op bepaalde vaste dagen georganiseerd, maar de Hidden City hunt kun je doen wanneer je wilt! Uiteraard moet je je wel eerst inschrijven en het is helaas niet gratis, maar sommige van hun hunts zijn vrij goedkoop en zeker als je met een wat groter team bent. Er zijn vast nog veel meer van dit soort toffe dingen die ik ook zeker nog uit wil proberen, maar voor nu in ieder geval deze tips voor als jij zelf ook eens iets anders wilt doen tijdens een bezoekje aan Londen!

Author image
Britt – 27 jaar – Ik word blij van thee, muziek, Netlfix, reizen, slapen en sarcasme. Maar vooral van thee. Thee is belangrijk. Ik heb meningen over dingen.