Theekransje

Oops I watched it again

Guardians of the Galaxy is mijn absolute favoriete franchise van Marvel, omdat, los van een top verhaal, de humor en de muziek een enorm grote rol spelen. Ik ging dan ook enthousiast naar de nieuwe film, om vervolgens weer helemaal verliefd te worden. Ik moest en zal deze film meerdere keren in de bioscoop zien. Laat me je uitleggen waarom.

“Kost dit niet enorm veel geld?”
Ik heb uiteraard een bioscoop abonnement, anders zal het inderdaad klauwen met geld kosten. De Pathé moet het maar doen met de popcorn inkomsten van mij, wat eerlijk gezegd ook niet weinig is. Ik kan popcorn niet weerstaan oké.

“Je kent het verhaal dan toch al?”
Als je een film één keer ziet, let je inderdaad het meeste op het verhaal en hoe dit zich ontwikkeld. Maar er zijn zoveel elementen die het verhaal ondersteunen! Ik noem maar even de special effects, het script, de muziek en de verschillende personages. Ook is het altijd leuk om op easter eggs te letten. Dit kunnen cameo’s zijn van de regisseur zelf of verstopte items die niet eerder opgevallen zijn. Zo brengt Disney zelf vaak personages uit andere films terug en verstopt die in nieuwe films. Of zoals bij Guardians of the Galaxy Vol.2, waar een bord bij een diner staat met de tekst “Fan food not fast food”. Toch een leuke knipoog naar de fans.

“Je kan de film toch ook thuis opnieuw kijken?”
En dat doe ik ook zeker! Ik vind echter dat de bioscoop een toegevoegde waarde heeft. Het is heerlijk om achter een enorm scherm te zitten met een top geluidssysteem om zo optimaal van je favoriete film te kunnen genieten. Ik weet dat niet iedereen 3D geweldig vindt, maar ik vind dat ook een leuke extra. Ik raad iedereen ook aan om een grote film ook écht in de eerste week dat hij uit is te zien in de bioscoop. Het publiek ziet de film dan ook voor het eerst en de reacties zijn vaak kostbaar. Naar de bioscoop gaan voelt een beetje als een verwennerij voor mezelf. En jullie weten dat ik het #treatyoself leven leid.

Er zijn heel wat redenen dat ik films zo vaak wil zien in de bioscoop, maar uiteindelijk komt het neer op een gevoel. Als een film mij een goed gevoel geeft, dan wil ik dit gewoon zo vaak mogelijk beleven als mogelijk is. Guardians of the Galaxy Vol.2 weet gewoon voortdurend m’n funny bone te bespelen, heeft top muziek en is onverwachts ook emotioneel. Als een film zulke sterke gevoelens in mij kan oproepen, dan ga ik zo vaak als ik kan naar de film in de bioscoop en mag je als regisseur al mijn geld hebben.

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.