Theekransje

5 alternatieve films in 1 dag

Het valt volgens mij op dat we bij Theekransje van films houden. December, januari en februari zijn altijd de beste maanden om films te kijken. Naast de meest gehypte blockbuster films zijn er ook een heleboel alternatieve films uitgebracht die ik absoluut moest zien. Gelukkig hield Pathé het PAC festival op 28 januari.

“Wat is PAC dan?”
PAC staat heel simpelweg voor Pathé Alternative Cinema. Alternatieve films kon je altijd al bekijken bij Pathé, maar niet in alle bioscopen en vaak op wat vervelende tijden. Daarom is het PAC festival een top alternatief. Tijdens het PAC festival kijk je vijf alternatieve films in één dag. Je zit van 10:30 tot 23:00 in je lokale Pathé bioscoop films te kijken. Uiteraard krijg je tussen elke film even een rustmomentje om naar de wc te gaan, je benen te strekken of wat snacks te kopen. En omdat je de hele dag bezig bent, krijg je ook tijd zat (zeker 1,5 uur) om even relaxed buiten de deur te gaan lunchen of avondeten te scoren. Voor de lunch regelt Pathé ook speciale broodjes die je kan aanschaffen, mocht je toch liever binnen willen blijven. Kortom, je hebt ook nog genoeg tijd om even bij te komen.

“Waarom moet je hierheen?”
Op hun sociale kanalen maken ze langzaam bekend welke films er gedraaid gaan worden tijdens het festival, en dit jaar kon ik er niet omheen. Ik wilde vier van de vijf films zien die zouden draaien. De filmselectie is natuurlijk reden nummer één om het festival bij te wonen, maar wist je dat veel van deze films voor het festival eerder gaan draaien? Ik heb The Shape of Water en I, Tonya tijdens het festival kunnen zien terwijl ze in Nederland pas half februari uit zouden komen.

Een kaartje naar het PAC festival kost €28,-, wat inhoudt dat je €5,60 betaalt per film. Met mijn Pathé Unlimited Gold pas heb ik maar €5,50 hoeven betalen. Dat is echt een koopje voor 5 nieuwe films! Dus als de filmselectie echt wat voor jou is, is het financieel ook zeer aantrekkelijk! Plus het festival wordt in heel veel Pathé’s georganiseerd, dus dikke kans dat ook jouw minder centrale Pathé het festival ook houdt.

Je denkt waarschijnlijk dat een hele dag in de bioscoop zitten vermoeiend klinkt. Geloof me, deze twijfel heb ik ook gehad. In de praktijk was het goed te doen, voornamelijk omdat je redelijk wat tijd voor de lunch en het avondeten krijgt. Aan het einde van de dag ben je wel een beetje gaar, maar het was het echt dubbel en dwars waard. Plus, als je je kaartje van te voren ophaalt, dan kan je zelf ook nog bepalen of je naar elke film wilt gaan. Ik heb de eerste film over de maker van Winnie de Pooh geskipt, zodat ik langer in m’n bed kon liggen. Je kan dus ook redelijk flexibel zijn!

Ik heb The Post, I, Tonya, The Shape of Water en The Florida Project gezien. Allemaal top films, maar alleen The Post zou ik niet aanraden. De film kabbelt wat voort en dan is de film afgelopen. Als je into dit soort films bent, zou ik eerder Spotlight kijken die wel echt impact achterlaat.

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.