Theekransje

Pokémon Go spelen in de winter

Als je gestopt bent met spelen na de zomer, dan is er redelijk wat verandert in Pokémon Go! Ik speel het augmented reality spel nog steeds. Waarom? Ik was vroeger geobsedeerd met Pokémon en blijkbaar is daar niets in veranderd. Laat me jullie vertellen wat er is veranderd, verbeterd en vooral waarom het nog zo leuk is, zelfs in de kou!

Events
De leukste nieuwe features zijn waarschijnlijk de events. Ze zijn begonnen met het Halloween event, waarbij je veel spook-Pokémon tegen kwam. Daarnaast spawnden ook veel Meowth en Cubone! Echt top, want Cubone kom ik niet veel tegen en hij is zó schattig! Ook kreeg je overal dubbel zo veel candy’s voor en de buddy afstanden waren veel kleiner geworden. Dat ging dus retesnel! Ook met Thanksgiving heeft Niantic een event georganiseerd, waar je overal dubbel zo veel XP en stardust kon krijgen. Ik kon levels omhoog vliegen! Laten we vooral niet vergeten dat Ditto eindelijk in het spel werd losgelaten! Ik kijk nu al uit naar het Kerst-event waarin ijs-Pokémon centraal staan. Tijd om een Lapras te vangen!

Nieuwe tracker
Als je vanaf het eerste moment Pokémon Go speelt, dan weet je dat je eerst Pokémon kon vinden door voetstappen te volgen. Niantic heeft dit al vrij snel uit het spel gehaald en Pokémon vinden werd eigenlijk een beetje gokken. Sites, zoals PokéRadar, wisten te voorspellen waar Pokémon zouden spawnen, maar werden offline gehaald. Gelukkig heeft Niantic dan ein-de-lijk een vernieuwde tracker uitgebracht! De tracker laat eigenlijk gelijk zien waar je een specifieke Pokémon kan vinden. Sommigen vinden het spel dan te makkelijk gemaakt, want je weet nu precies waar je die zeldzame Charmander kan vinden als hij in de buurt is. Ik denk dat Niantic gewoon precies de mensen geeft wat ze willen. PokéRadar was namelijk niet voor niks zo populair. Ik ben in ieder geval blij dat ik niet meer blind hoef rond te lopen in de kou!

Pokemon Go plus
Zoals iedereen wel gemerkt heeft is het koud aan het worden. Als natuurlijke koukleum vroeg ik me af of ik het nog wel zou trekken om Pokémon te vangen in -5 graden. In handschoenenweer wordt Pokémon vangen lastig. Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn lieve broertje en zusjes Pokémon Go Plus, een perfecte gadget voor koud weer als je het mij vraagt! Deze verbind je met Bluetooth aan je phone en hij kan Pokémon vangen, Pokéstops draaien en kilometers tracken. En dat allemaal met één knop! Top! Op de fiets kan ik dus mooi m’n handschoenen aan doen en nog steeds Pokémon vangen! Voor de cheapo’s onder ons kan je natuurlijk ook speciale handschoen kopen, maar dan krijg je niet zo’n leuk gadget die regenboog kleurtjes laat zien als je een Pokémon vangt.

Pokémon Go is voor mij het enige lichtpuntje van 2016. Door Pokémon Go heb ik toffe mensen ontmoet en héél véél kilometers gelopen. Het was een reden om de deur uit te gaan in een tijd waar ik dat zeker nodig had. Voor mij zijn er genoeg redenen om deze winter met Pokémon Go door te komen. Niantic luistert naar de kritiek en tips die mensen geven en weet het spel zo te verbeteren en leuker te maken. Er gaan ook al geruchten dat Generation 2 in december geïntroduceerd gaat worden. Ik kan in ieder geval niet wachten tot ik een Mareep kan vangen!

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.