Theekransje

Roep je innerlijke moeke op

Iedereen kent wel een moeke. Een moeke is een persoon, meestal een vrouw van middelbare leeftijd, die houdt van het burgerlijke leven met familie, huishouden en Koffietijd. Maar ook van fijne vitrinekasten, salontafels van Leen Bakker en de Huishoudbeurs. Een moeke houdt van gezelligheid en een koekje bij de thee. Eigenlijk zouden we allemaal een beetje moeke moeten zijn, want dan zal de wereld een fijnere plek worden. Daarom een stappenplan om je innerlijke moeke op te roepen.

Stap 1: Lekker praktisch
Een vrouwelijke moeke heeft meestal een kort, pittig kapsel. Lekker makkelijk, lekker hip en vooral lekker praktisch. Wat leren we hier van de moeke? We leren hier: waarom moeilijk, als het makkelijk kan? Daarom #noshame als jij vanavond zin hebt in een diepvriespizza in plaats van een verse quinoa-salade met granaatappelpitjes.

Stap 2: Lekker gratis
Een moeke houdt van de gratis spullen van de Huishoudbeurs. Geld besparen is nooit verkeerd. Om je innerlijke moeke op te roepen hoef je niet gelijk naar de Huishoudbeurs, maar elke brakke zondag de folders doorbladeren is genoeg voor je innerlijke moeke. Als je wel echt gratis spullen wilt, moet je een blogger worden of naar de Huishoudbeurs. #sponsorons #grapje #ofniet

Stap 3: Lekker gek
Weet je wat echt gek is? In het kekke, korte kapsel een plukje roze verven. Moekes doen soms uitdagende dingen. Ooit ging een groep moekes naar de Kamasutrabeurs, want ze wilden een keer lekker gek doen en ze hielden van evenementen met het woord ‘beurs’ erin. Heb jij eens een gek idee, zoals een geit adopteren of een daagje in je onesie rondlopen terwijl het geen carnaval is, doe dat vooral! Omarm je innerlijke moeke!

Stap 4: Lekker zweverig
De moeke houdt van polderspiritualiteit. Het mag een beetje zweverig zijn, maar zonder de chakra’s en mantra’s. Maar wél met 10 minuten yoga voor sportsukkels en mindfulness uit de Flow. De moeke leert ons hier dat we moeten blijven ademen om in het hier en nu te blijven, maar ook dat we respect voor elkaar moeten hebben. Groepsknuffel!

Stap 5: Lekker vertrouwd
Een moeke is een gewoontedier. Elke dag om 4 uur een kopje koffie met een koekje. Op zaterdag de weekboodschappen doen. Elke zes weken naar de kapper. Elke zomer naar Spanje om op de camping om 4 uur weer koffie te drinken. Doe vooral waarvan jij weet dat het goed voor je is en waar je gelukkig van wordt.

Wow, een beetje moeke zijn is dus helemaal niet zo erg. Succes met oproepen, namasté!

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.