Theekransje

Santana: een babyboomer favoriet

Carlos Santana is de oprichter en enige constante factor van de band Santana. Het is wel lekker egoïstisch om je band naar jezelf vernoemen, maar zijn we iets anders gewend van babyboomers? Hij is een levende gitaarlegende en maakt nog steeds muziek. Maar zijn muziek uit de Woodstock-periode is wel het tofst.

Maar wat moet ik, 27 lentes jong, nou met zo’n oude knar? Stiekem houd ik van oude-knarren-muziek en dat komt mede door mijn opvoeding. Vroeger danste ik net zo lief op de Spice Girls als op The Rolling Stones of Michael Jackson. Hierdoor heb ik een redelijk verantwoorde muzieksmaak ontwikkelt (Spice Girls hoort daar ook bij).

Daarom ging ik met de oudjes naar Santana in de ZiggoDome. Wat een ervaring! Sowieso, die vent kan gitaar spelen als geen ander. Hij gooit er emotie in en doet alsof het niets is. Ook even een shout out naar de kickass drumster Cindy Blackman! Die zorgde voor meerdere kippenvelmomentjes. Hoewel ik lang niet alle nummers kende, heb ik ontzettend genoten.

Dat is mede dankzij mijn ouders! Waar ik vroeger nog wegrende als ik iets met ze moest doen, vond ik het nu erg leuk! Ik zag m’n ouders weer een beetje jong worden. Mijn moeder een beetje dansen zoals alleen moeders dat kunnen en mijn vader stoïcijns voor zich uit staren, maar toch soms even meeknikken op de beat. Heerlijk. Alle leeftijdsgenoten (a.k.a. babyboomers) deden precies hetzelfde. Eigenlijk een heel saai publiek, maar daardoor extra vermakelijk om ze toch een beetje te zien wiegen en meezingen. Hoewel elk (klein)kind wel moet uitleggen dat foto’s met flits maken niet helemaal nuttig is in bepaalde omstandigheden. Deze avond is er een voor de boeken. Toon daarom eens interesse in de muziek van je ouders en zie ze dan ook uit hun dak gaan (ook als ze van Willeke Alberti houden). Genieten!

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.