Theekransje

De september favorieten van Sietske

September is voor de meeste mensen een maand om weer aan de slag te gaan. School begint weer of je bent net terug van je vakantie en wordt weer in de stress van werk gegooid. Plus het is spinnenmaand; god help us all. Om met deze situaties te dealen hebben we veel leuke dingen nodig om deze maand goed te maken. Hier zijn mijn favorieten om deze maand mee door te komen!

Lavendelwierrook
Mijn vakantie bracht ik door in de lavendelstad van de provence: Digne les Bains. Hier wordt er ieder jaar een groot lavendel corso gehouden om het bestaan van lavendel te vieren. Om nog een beetje in die vakantiesfeer te blijven kocht ik lavenderwierrook en het is amazing. Na een drukke dag werken kalmeert mij dit enorm. Een dikke aanrader voor ieder die wilt relaxen en terug naar de provence wilt!

Patches, patches en nog eens patches
Je hebt het vast overal in de kledingwinkels al gezien: patches zijn HOT. En ik ben helemaal fan. Zo heb ik, als een echte volwassen vrouw, 50 euro uitgegeven aan patches. Wat is er nou leuker om je tas eigen te maken door rond te lopen met een patch van een feministische dinosaurus.

Summer rolls
Sinds de zomer van 2012 ben ik een loempia-fan. Deze zomer zijn het echter de summer rolls die mijn hart sneller doen gaan kloppen. Verse en gezonde loempia’s die niet gefrituurd worden, maar nog steeds super lekker zijn. Sign me up! Elke keer als ik via Utrecht moet reizen ben ik blij, want dan kan ik er weer een paar halen bij Enoki.

Verzekerd zijn #adultlife
Ik begon deze maand met een fietsongeluk waar mijn gloednieuwe iPhone verbrijzeld werd op de grond. Gelukkig kon het opgelost worden, omdat de schuldige verzekerd was. Ik was zelf nog helemaal niet verzekerd, maar ik moet er niet aan denken dat ik zelf een keer die kosten zou moeten ophoesten. Ik ben me direct gaan verzekeren. Ben ik nu toch iets meer dan 33% adult.

Justin Trudeau telefoonhoesje
Zoals jullie vast al opgevallen was, is Justin Trudeau mijn held. En met de komst van mijn nieuwe telefoon, was het ook tijd voor een nieuw hoesje. Ik kon nergens een hoesje vinden die me passend leek, dus maakte ik er zelf maar één bij de Hema.

Chips met creme fraiche
Yooooo, dit is fucking lekker. Koop gewoon je favoriete naturel chips en wat creme fraiche en je hebt een party in je mond.

Favoriete film: Bad Moms
Na mijn vakantie had ik veel films in te halen, dus was ik elke week wel bij de bios te vinden. Een film die me niet opviel, maar Dewi aanraadde was Bad Moms en jesus wat is dit een top film. De film is fuuuuuuuuuucking hilarisch en heeft vrouwen in de hoofdrol. Ze maken gevatte grappen en er zijn hilarisch muziekmontages. Vergeet die matige Suicide Squad, ga naar Bad Moms!

Favoriete boek: Girl Up én The Bisexual’s Guide to the Universe
Ik kan niet kiezen, want deze boeken zijn beide fucking geweldig. Girl Up steekt een hart onder de riem voor jonge vrouwen die in deze mannenwereld moeten overleven. Een belangrijk boek voor iedereen die als vrouw identificeert.

The Bisexual’s Guide to the Universe is een hilarisch boek die ik aanraad voor iedereen die onder de biseksuele paraplu valt. Geschreven door een mannelijke- en vrouwelijk biseksueel, weten ze alles in kaart te brengen waar je als biseskueel mee te maken hebt in de wereld. Van quizzes om erachter te komen of je bi bent, tips over daten, advies hoe je moet omgaan met het feit dat iedereen maar trio’s wilt, het boek heeft het allemaal. Hopelijk heb je een e-reader, want dan is het maar 2,50 euro.

Favoriete serie: Drunk History
Ik zou mezelf niet zijn als ik niet een nieuwe serie keek, en deze maand is dat Drunk History. Ik ben een beetje laat hiermee, maar deze serie is hilarisch. Als je van Amerikaanse geschiedenis houdt en van dronken mensen die verhalen vertellen, kijk dan Drunk History! Een relaxte 20 minuten (mijn favoriete tijdsduur voor series), iets leren en vooral veel humor.

Samen kunnen we deze maand overleven met deze top favorieten!

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.