Theekransje

Doe eens aardig tegen deze mensen

“En een fijne dag nog!” is een magische spreuk die servicemedewerkers vaak zeggen, maar lang niet altijd menen. Sommige klanten zijn namelijk zo ronduit beledigend, dat je er bijna van gaat gillen. Toch weten deze helden het voor elkaar te krijgen om meestal met een glimlach door te gaan. Graag roep ik iedereen op om meer respect te hebben voor mensen die hier werken:

Openbaar vervoer
Treinkaartjes zijn duur en de OV-chipkaart is vreselijk onhandig. Maar gok eens wat de conducteur die jouw kaartje controleert hier aan kan doen? Helemaal niets! Bij alle vervoersbedrijven maken de grote bazen de beslissingen en werknemers moeten deze uitvoeren. Wow, schokkend!

Okay, natuurlijk is het balen als je een keer niet goed bent ingecheckt met je OV-kaart en precies die dag een boete krijgt. Maar bedenk wel, de ov-medewerker hoort dit excuus altijd. En al willen ze het misschien eigenlijk liever niet doen, soms moeten zij die boete echt schrijven. Regels zijn nu eenmaal regels. Maar ga nou niet gek doen: sla geen buschauffeurs in elkaar en scheld de webcare mensen niet uit, omdat je boos bent.

Klantenservice
Kijk, iedereen snapt je frustratie wanneer je Bol.com pakketje na zes weken nog niet binnen is of wanneer je praktisch een heel jaarsalaris moet terugbetalen aan de Belastingdienst. Logisch dat je wilt weten hoe het allemaal in elkaar zit en even navraag doet bij de klantenservice. Maar er is een verschil tussen vragen en schreeuwen. Dat laatste werkt niet echt in jouw voordeel.

Sterker nog, probeer rustig en aardig te blijven. Zie het zo, mensen van de klantenservice werken bij het bedrijf, speciaal om jou verder te helpen en de problemen op te lossen. Pro-tip, deze mensen doen net wat meer moeite om jou weer blij te maken als je gewoon aardig blijft. Je wilt de persoon met de magische kennis die jou verder kan helpen echt niet afschrikken.

Obers en serveersters
Er is bijna niets zo irritant wanneer je enorme trek hebt en het eten in het restaurant komt maar telkens niet jouw kant op. Het personeel ziet ook liever dat je een fijne avond hebt met een bord vol lekker eten. Heb je dus na lang wachten nog geen eten, de verkeerde bestelling gekregen of smaakt het eten niet? Word niet gelijk boos, maar geef het gewoon even bij iemand aan. Ze gaan gelijk voor je kijken!

En ben jij zo’n type dat de ober bij je roept door met je vingers knippen? Ik hoop dan van harte dat ze eraf vallen :)

Helaas zijn er nog veel meer servicegerichte beroepen waar mensen heel ondankbaar tegen doen. Van bellen bij de kassa tot ronduit mensen beledigen, doe het niet. Een persoon met gevoelens is je aan het helpen, geen robot. Wees daarom gewoon een aardig persoon, zodat deze mensen met een oprecht gevoel kunnen zeggen: “Nog een fijne dag!”

Author image
Ja, ik ben iemand die gelooft dat Pluto een planeet is, lava lampen te hip vind en teveel boeken, te weinig tijd heeft. Ik vind oude spullen tof maar ben ik dan een hipster?