Theekransje

Texel: waar niets doen nog mogelijk is

De Theekransianen wonen allemaal op het vaste land. Het vaste land waar in de regel de supermarkt elke zondag open is, een H&M binnen fietsafstand is en waar er meer koeien dan schapen zijn. Zo moet je af en toe even afwijken van het vertrouwde om de huidige levensomstandigheden te waarderen. Daarom gingen we met z’n allen naar Texel! De echte reden was eigenlijk dat we gewoon keihard wilden chillen en Cards Against Humanity wilden spelen.

Texel is een wonderbaarlijk verschijnsel in het noorden van het land. Het is een plek waar niets doen nog mogelijk is. De opties die er zijn bestaan meestal uit: wandelen naar het strand, wandelen naar de ijscokraam en rijden naar de vuurtoren, maar natuurlijk ook chillen op het strand/bij de ijscokraam/de camping. Eigenlijk is er geen drol te doen en dat is soms heerlijk. Hierdoor kon ik meer observeren en daarover had ik meerdere gedachtespinsels.

De horeca is werkelijk waar fascinerend. Ik verwacht niet een hele heisa van servetten op de schoot en uitleg over de haute cuisine die ze serveren, maar wel oplettendheid als de drankjes leeg zijn of een “smaakt ‘t?” Dit is helaas onmogelijk op heel dit eiland.

Ook rustig over het strand lopen is onmogelijk, want er zijn zoveel kuilen. Eerst dacht ik nog dat er zeehondjes ‘s nachts een koel plekje zochten of er plots zeeschildpadden waren die eieren aan het leggen waren. Dit waren echter kuilen gegraven door onze oosterburen. Dit cliché werd op Texel een waarheid waar niet om heen te lopen was. Het hoogtepunt was een kuil inclusief dak waar twee Duitse jongeren een drankje aan het drinken waren. Ik vroeg mij alleen maar af: waarom al die moeite?

Nu klinkt het alleen maar negatief, maar er waren ook positieve punten. Anders kan de Lonely Planet dit niet een must-have eiland noemen. Zo is dit een werkelijk hondjesparadijs. Niet alleen maar lieve labradors, maar ook stoere herders en hilarische ratachtigingen #alldogs. Ze waren allemaal even lief en schattig en ik wilden ze vooral allemaal knuffelen. Er was zelfs wildlife aanwezig. Zo waren er vooral veel konijnen die vrolijk door de duinen hobbelden en ‘s nachts aan de tent knaagde. En veel dode kwallen in de zee.

Eigenlijk is Texel best wel leuk. Er is niets te doen, maar daardoor wel ruimte voor meer gezelligheid, ijsjes eten en konijnen tellen. Als je met je lover gaat onthoud dan wel: ketsen doe je thuis of in de tent.

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.