Theekransje

Theekransje: De Terrible Twos!

We geloven het zelf bijna niet, maar Theekransje is alweer twee jaar! Dat moeten we natuurlijk weer vieren met een overzicht van ons jaartje en de allerbeste awards!


En de prijs gaat naar...

We hebben weer heel wat toffe stukken geschreven afgelopen jaar en we zijn er niet vies van om onszelf wat liefde te geven. Daarom nu: de beste stukjes van ze allemaal!

Beste fruit
Erik goes bananas!

Slechtste fruit
Het tijdperk van Trump

Beste superheld
Een ode aan Michelle Obama

Beste majesteitsschennis
Het koningshuis: Wat kost dat?

Beste titel
Sharknado 4: Een haai te ver?

Beste tips om helemaal lam te worden
Help, sterke drank?!

Beste leestips voor Men's Rights Activists
Lees en leer: 4 feministische boeken


Het jaar van Theekransianen

We praten graag over onszelf, dus vertellen we jullie even over onze favoriete stukjes!

Dewi over Theekransje
Een jaar verder en nog steeds geen dikke sponsorsdeals, maar wel veel leuke stukjes verder. Dit jaar schreef ik meer over mijn twee passies: alcohol en reizen. Ik maakte een tof drieluik met tips voor alcohol in diverse situaties. Alcohol hoeft namelijk niet ingewikkeld te zijn, hopelijk hebben mijn stukjes dat ook weten te bewijzen. Ik heb ook veel alcohol gedronken tijdens mijn reisje die niet naar Kazachstan ging. Wat een topreis! Gelukkig ga ik het tweejarig bestaan vieren in Albanië, dus verwacht daar ook snel een nieuw stukje over ~spoiler~!

Britt over Theekransje
Twee jaar Theekransje, wat een feest! Terugkijkend op mijn eigen jaar zie ik dat ik veel heb geschreven over muziek. Ik hoop dat mijn stuk over The Smiths misschien wat meer mensen bekend hebben gemaakt met deze geweldige band. Verder ben ik trots op mijn recente stuk over Israël en Palestina. Ook in dit geval hoop ik dat dit wat mensen aan het denken heeft gezet en misschien informatie heeft gegeven die eerder niet bekend was. Ik hoop dat we dit ook in het komende jaar doen: informeren en mensen aan het denken zetten.

Anita over Theekransje
Bam, zo zijn we alweer een jaar verder! En schouderklopje voor ons allemaal, want we publiceren al twee jaar onafgebroken elke dinsdag en donderdag een artikel. Ook al deed ik het rustiger aan, toch hebben de andere Theekransianen dat weten vol te houden. LIEFDE <3

Zelf ben ik heel trots op m’n artikel “Een lesje geschiedenis voor Black History Month”. Ik hou sowieso van geschiedenis, maar ik merk echt dat we teveel focus hebben liggen op witte, blanke mannen. Daarom was dit iets waar ik heel sterk bij voelde dat ik het moest schrijven. Met het artikel “17 wensen voor 2017” ben ik creatief los gegaan en heb ik daarmee de meeste lol gehad.

Esther over Theekransje
Vorig jaar werd er al naar gehint, maar dit jaar heb ik dan eindelijk die post over vrouwen met baarden geschreven. Hoezee, we zijn geen “sexistiese” blog meer! Op zoek gaan naar toffe bebaarde vrouwen om over te schrijven was sowieso één van mijn favoriete dingen die ik dit jaar voor Theekransje heb gedaan. Mijn andere favoriete stukje was eigenlijk ook een vervolg op een eerdere post. “Hand in hand lost niks op” gaat wat dieper in op de problemen met queer-tolerantie die ik in mijn allereerste stukje op dit blog al heb besproken en geeft daar gelijk mee aan dat ikzelf ook wel wat geleerd heb in de afgelopen twee jaar. Op naar het volgende jaar, nu met nóg meer baarden!

Sietske over Theekransje
Als ik terugkijk naar vorig jaar dan blijkt het dat ik meer praktische tips ben gaan geven. Eentje die er voor mij bovenuit springt is “What the fuck is de beste zonnebrand?”. Gevuld met waarschuwingen, frustratie, scheldwoorden en vooruit ook nog wat tips. Dit stuk weerspiegelt mij perfect. Omdat ik ook wel van de hila ben combineer ik dit graag met tips. Zo vertelt het stuk “Wat voor tattoo moet jij nemen?” je precies welke tattoo er bij jou hoort. Stuur me vooral foto’s van de nieuwe tats die jullie hebben genomen door dit stuk!

Ik kijk nu al uit naar de stukken die we komend jaar gaan schrijven en wie weet heb ik ondertussen die wereldkaart getatoeëerd op m’n lichaam!

Als je al twee jaar met ons meeleest: ontzettend bedankt! Maar ook als je dit blog pas twee dagen geleden hebt ontdekt: bedankt en hopelijk ben je er bij de volgende verjaardag nog steeds bij!

Author image
Team Theekransje heeft wat te zeggen!