Theekransje

Liefde voor deze Twitter accounts

Vorig jaar schreef Anita al een stukje over haar favoriete Twitter accounts. Anita is echter niet de enige Theekransiaan met een Twitter-verslaving. Het is de plek waar ik een deel van mijn nieuws vandaan haal, domme memes deel, en de allerbeste hondjes kan zien (spoiler: alle hondjes zijn de beste hondjes). Sinds de inauguratie van Trump is het bovendien een plek waar iedereen op mijn tijdlijn gezamenlijk hun stress deelt over wat er met de wereld gebeurt. Twitter mag dan verre van perfect zijn, toch zijn er genoeg hele toffe accounts te vinden. Daarom licht ik er nu een aantal uit.

Lin-Manuel Miranda (@Lin_Manuel)
Het is de trouwe Theekransje lezer vast niet ontgaan dat een aantal Theekransianen een lichtelijke crush hebben op Lin-Manuel Miranda, de schrijver van de musicals Hamilton en In the Heights. Zijn Twitter is echter niet alleen leuk voor Hamilton-fans, maar voor iedereen. Lin tweet namelijk bijna elke dag een good morning en good night berichtje. Soms zijn ze lief, andere keren grappig of ontroerend. Hoe dan ook, het is een top begin en eind van je dag. Muziekliefhebbers kunnen ook bij hem terecht, want hij tweet elke week een nieuwe playlist. Deze zet hij op Spotify en ze hebben steeds een ander thema. Altijd wat te luisteren dus!

jomny sun (@jonnysun)
Jomny sun is een onderdeel van het zogeheten Weird Twitter. Jomny (het alter ego van Jonny) is een alien die de aarde probeert te begrijpen. Het is vooral een excuus voor tweets die uit een vreemde hoek komen, met veel opzettelijke spelfouten. Op deze manier kan jomny observeringen maken over de mensheid en het leven die je niet zult aan zien komen. Bovendien is Jonny gewoon een ontzettend lieve gast, die veel contact heeft met zijn volgers en altijd blij is als mensen hun enthousiasme delen.

dril (@dril)
Dril is ook zo’n Weird Twitter account en niemand weet wie er achter dit account zit. De Banksy van Twitter zeg maar, alleen dan een stuk absurder. Er is vaak niet veel logica te vinden in zijn tweets maar daardoor zijn ze alleen maar grappiger. Creaties als deze of dit soort Shakespeariaanse uitdrukkingen vind je nergens anders op Twitter. Buzzfeed heeft zelfs een quiz gemaakt om te testen of je quotes van dril, Kanye West en Hamlet uit elkaar kan houden. Let op: dit is een stuk moeilijker dan je zou denken.

Mara Wilson (@MaraWilson)
De meesten onder ons zullen Mara Wilson nog kennen als dat meisje dat Matilda en de jongste dochter uit Mrs. Doubtfire speelde. Inmiddels is Mara natuurlijk al lang volwassen en is ze vooral actief als stemactrice en is ze veel op Twitter te vinden. Daar tweet ze veel over politiek en feminisme, maar ook over haar eigen struggles met angsten, depressies en OCD. Mara retweet ook veel accounts, dus via haar kun je ook gemakkelijk weer nieuwe mensen vinden om te volgen!

Chelsea Peretti (@chelseaperetti)
Als je Brooklyn Nine-Nine kijkt, dan ken je Chelsea Peretti natuurlijk al lang als Gina Linetti. In het echte leven is Chelsea minstens net zo grappig en tweet ze zeker net zoveel als Gina. Momenteel tweet ze vooral over hoe vervelend het is om zwanger te zijn, maar net als Mara Wilson, houdt ze zich ook veel bezig met politiek, feminisme en anti-racisme. Allemaal in caps lock, want zoals Chelsea zelf in haar bio zegt: “CAPS AREN’T YELLING THEY R ACTION MOVIE LEVEL INTENSITY TWEETING”.

WomanAgainstFeminism (@NoToFeminism)
WomanAgainstFeminism is een parodie-account dat redenen tweet waarom vrouwen tegen feminisme zouden moeten zijn, met het woord feminisme altijd verkeerd gespeld. Klassieke redenen zoals: “I don’t need femims because we have lost too many men to the friendzone. The zone where they get to be friends with women. It’s a nightmare” en “I don’t need fimsms because men who abuse women are always SEVERELY PUNISHED!! unless they are famous or rich or white or good at sport or” komen allemaal aan bod. Niet iedereen heeft door dat dit een parodie-account is, want Kellyanne Conway, de campagneleider van Trump, ging dit account een paar maanden geleden ook volgen #pijnlijk.

Met deze accounts kun je weer heel wat tijd verdoen en levensontwijkend gedrag vertonen. Happy tweeting!

Author image
Student Gender Studies. Hashtag-misbruiker. Ik heb een zwak voor genetisch gemanipuleerde supersoldaten of anderszins onbereikbare figuren. Expert in Chris Evans' baard, social justice, en Sharknado.