Theekransje

Valentijnsdag: Deze tv-koppels zijn #RelationshipGoals

Op Valentijnsdag vieren we de liefde! Okay, zelf zit ik in m’n pyjama op de bank m’n favoriete series te kijken. Maar toch, LIEFDE <3. Daarom grijp ik graag de kans aan om met jullie te praten over een aantal van mijn favoriete tv-koppels:

Crazy Ex-Girlfriend
In Crazy Ex-Girlfriend draait het allemaal om de hoofdpersoon Rebecca Bunch, die haar grote liefde Josh Chan achterna gaat en hier liedjes over zingt. Maar ik kijk elke aflevering uit naar een glimps van de romantiek tussen twee andere karakters: Darryl Whitefeather en Josh Wilson (beter bekend als White Josh).

In het begin van de serie weet Darryl nog niet helemaal wat zijn gevoelens voor White Josh precies inhouden en schuift dit af op bewondering. White Josh weet al wel dat hij hem ziet zitten, maar geeft Darryl alle ruimte om zelf tot een conclusie te komen over zijn biseksualiteit. Hun leeftijdsverschil en het feit dat Darryl een dochter heeft zijn hobbels waar ze goed over heen weten te komen en ze steunen elkaar onvoorwaardelijk. Te lief!

Favoriet moment: wanneer Darryl en White Josh samen naar een bruiloft gaan

Sense8
Sense8 zit sowieso al vol liefde, maar Amanita en Nomi zijn echt het perfecte koppel. Nomi is een transgender vrouw, die niet veel goeds in haar leven heeft meegemaakt. Wanneer ze een relatie krijgt met Nomi (een queer vrouw), begint haar beste relatie ooit.

Nu heeft Nomi ook een bijzondere gave, waardoor ze in contact staat met zeven andere mensen over de wereld. In plaats van gillend weg te rennen, twijfelt Amanita geen moment aan haar en helpt hoe ze kan. Ondanks dat dit hun hele leven op z’n kop zet, nemen ze elkaar niets kwalijk en proberen ze het beste van de situatie te maken. Er is altijd een speciaal momentje voor hen samen. En hey, je weet pas dat het echte liefde is als je samen weg moet rennen voor een enge organisatie!

Favoriete moment: wanneer Amanita tegen Nomi zegt dat niets onmogelijk is

Klik hier om te lezen waar Sense8 over gaat volgens Britt!

Brooklyn Nine Nine
Een stoere politieagent en een slimme professor die elkaar feilloos aanvoelen. Raymond Holt en Kevin Cozner uit Brooklyn Nine Nine laten iedereen zien hoe koppels allebei een succesvolle carrière kunnen hebben, maar ook een liefdevolle relatie.

Zo moet Raymond als politiechef meerdere keren undercover gaan en gaat Kevin zes maanden lesgeven aan een universiteit in Parijs. Natuurlijk zorgt dat voor wat up en downs, maar door goed blijven te praten komen ze er telkens wel uit. Ze hebben wel meer doorstaan samen, zoals homophobe ouders en discriminatie op werk.

Favoriete moment: wanneer Raymond en Kevin praten over hun bruiloft

Klik hier als je wilt weten waar Brooklyn Nine Nine over gaat volgens Sietske!

Aaaah liefde. Het is er in vele soorten en maten, en het zou niet uit moeten maken of het gaat om mensen van verschillende achtergronden of hetzelfde geslacht. Hoewel LGBTQ+’s steeds meer in beeld komen, moeten wij als hele maatschappij meer doen voor de acceptatie. Zo durft de helft van de mensen met een partner van hetzelfde geslacht elkaar niet op straat aan te raken. En dat zou natuurlijk nergens voor nodig moeten zijn, zeker op de dag van de liefde. Ik blijf in ieder geval wegzwijmelen bij deze drie romantische koppels!

Author image
Ja, ik ben iemand die gelooft dat Pluto een planeet is, lava lampen te hip vind en teveel boeken, te weinig tijd heeft. Ik vind oude spullen tof maar ben ik dan een hipster?