Theekransje

Muzikale throwback: Vengaboys

Het maakt niet uit hoe oud je bent, je hebt sowieso wel van de Vengaboys gehoord. Deze fantastische popgroep uit de jaren 90 stal ieders muzikale hart met nummers zoals Boom, Boom, Boom, Going To Ibiza en We Like to Party. De Vengaboys staan bekend om hun ongelofelijk catchy beats en hun vrij seksueel getinte nummers. Zelfs al sta je niet achter de vrije pornografische teksten, kon je het dansen op hun beats niet weerstaan. Al spreekt niet iedereen hun naam goed uit (dit moet namelijk Bengaboys zijn), ze zijn duidelijk één van de beste dingen die Nederland heeft losgelaten op de wereld.

In 2010 maakten deze topmensen een comeback met onder andere het hitnummer Rocket to Uranus. Dit nummer brengt onze favoriete perverse popgroep uit met net zo’n catchy beat en iconische vunzige songteksten net als vroeger. Op hun website laten ze zien dat ze zichzelf niet al te serieus nemen. De website bestaat uit een fotocollage van debiele foto’s van het team met een aantal quotes van ABBA en Barack Obama. Geloof het of niet, ze zijn zowaar nog actief en kan ze ook gewoon nog boeken!

Waarom nog steeds relevant?
Het jaar 2017 is doodeng en ik denk graag terug aan een tijd toen ik nog niet bang was voor een nucleaire oorlog en ik nog naar Ibiza wilde voordat dit overgenomen werd door partybeesten en hipsters. Je kan misschien denken dat deze muziek dom is, maar juist omdat het zo simpel is word ik er blij van. Ook kent iedereen de sound van de Vengaboys, wat gelijk zorgt voor verbintenis met iedereen. Niet alles hoeft ingewikkeld te zijn, soms heb je wat trashy muziek nodig om je zorgen op weg te dansen in een shotjesbar waar alleen 15-jarigen komen. Wanneer je Boom Boom Boom hoort heb je maar één optie: keihard swingen en meezingen.

Als je nog niet overtuigd bent dat de Vengaboys gewoon terug moeten komen in ieders playlist, laat ik je graag mijn favoriete video van het internet zien. Zo zie je dat zelfs volwassen Britse (!) mannen die op straat staan de Vengaboys niet kunnen weerstaan wanneer het hun leven binnendringt.

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.