Theekransje

Verhuizen is kut

Iedereen die ook ooit is verhuisd kan het bevestigen: verhuizen is ontzettend kut en schraal. Geen schrale kut, dat er nog bij zou wel erg vervelend zijn. Maar puur het verhuizen is niet leuk en daarom heb ik mijn innerlijke zweefteef weer opgeroepen om het wat draaglijker te maken.

Geef het uit handen
Comfort is key en wees daarom niet bang om mensen om hulp te vragen. Je BFF vindt het vast niet erg om te helpen om je kledingkast uit te zoeken. Ga je namelijk echt nog dat ene glitterrokje dragen of die flubbertrui? Haal een fles wijn erbij en hup, dat kan je ook van je lijstje strepen.

Maar wat ik vooral heerlijk vond: professionele verhuizers! Het kost misschien een beetje meer, maar je hoeft niets zelf te tillen en je bezorgt je vrienden geen hernia. Het zware en kutste werk is zo gepiept. Bij mij duurde dit maar drie uur. Ondertussen ga je even naar de supermarkt en voel je je even ongemakkelijk. Prima te doen, en elke cent waard.

Moeke in huis
Zo. Dan ben je over. De belangrijkste spulletjes zijn uitgepakt, maar je hebt het gevoel van een vakantiehuisje. Dan is het belangrijk dat je je innerlijke moeke oproept. Steek dat truttige kaarsje op, stal je favoriete boeken uit en geef je plantjes een plek. Doe ook iets waar je gelukkig van wordt. Voor mij is dat een bosje bloemen halen. Heerlijk het gevoel van dode takken in huis halen die na een week toch weer sterven. Maar daardoor voel ik mij wel thuis en smaakt de wijn nog iets lekkerder. Maar dat kan natuurlijk ook door sushi bestellen of nieuwe theedoeken uitzoeken.

De wereld in
Hoe leuk je nieuwe plek ook is of hoeveel je nog moet uitpakken: geef jezelf letterlijk de ruimte. Stap de voordeur uit en ga eens naar dat bruine cafe. Loop een rondje en verdwaal. Ontdek nieuwe plekken, leuke voordeuren en je nieuwe buurtkatten. Want het leven is meer dan woonboulevards en verhuisdozen. Er is immers altijd wijn en goed gezelschap.

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.