Theekransje

Village People: ongekend feestje

Village People ken je misschien niet van naam, maar wel van hun hits Y.M.C.A., In the Navy en Macho Man. Of van hun hysterische outfits zoals bouwvakker, politieagent of cowboy. Deze iconische discogroep wordt vaak gekoppeld aan de (internationale) homoscene en voor Pride en Milkshake waren ze daarom in Amsterdam. Ik houd van spontane dingen en toen ik dit hoorde kocht ik daarom ook heel snel kaartjes!

Zo ging ik met goed gezelschap naar een volgeladen en gezellig Paradiso. De ene helft waren verklede babyboomers en de andere helft waren mensen die Y.M.C.A. vooral van jeugdkamp en de bonte avond kennen. We kwamen precies op tijd binnen, want één voor één kwamen de bejaarden, ik bedoel artiesten, op het podium. Een groot gedeelte van de groep is al tijden niet meer origineel, maar dat maakt ook helemaal niets uit.

Het was namelijk alles wat ik ervan had verwacht en meer! Om mannen van leeftijd hun danspasjes uit te zien voeren die ze 40 jaar geleden hebben ingestudeerd zorgt voor een bepaalde meligheid die niet te evenaren is op een andere manier. Ze zaten aan hun billen, deden shirts uit en dan maakt het (gedeeltelijk) playbacken niet meer uit. Ze deden hun paar hits en wat onbekende nummers. Die liedjes waren perfect voor een nieuwe bierronde, want met bier op is het tafereel toch net iets leuker.

Het was iets waar ik van tevoren niet van wist dat ik het mee wilde maken, maar man, wat een optreden. Het was fout, vunzig en hilarisch. Jammer dat jij er niet bij was.

Author image
Ik ben het wandelende exemplaar van Wikipedia, zelf benoemd guru als zweefteef en mijn levensmotto is: ‘eten is lekker’. Ik praat graag met hashtags in het echte leven, #hila.