Theekransje

Waarom zijn mannen niet welkom op sex toys parties?

In november was ik jarig en wilde ik daarom een onverwachts feest organiseren. Iets wat niet zo vaak gedaan wordt en waarvoor sommigen zich zouden schamen. Naast de gewoonste zaken als lekkere drank en mijn keuze uit muziek (eigenlijk alleen maar Hamilton) wilde ik een een sex toy party geven! Ik zag sommige vrienden van mij zich al in hoeken verstoppen wanneer de eerste dildo’s uit de koffer getrokken zouden worden. Helaas kwam ik erachter dat een deel van mijn vrienden niet welkom zouden zijn, namelijk de mannen.

De term “ladies night”
Ik ging online op zoek naar bedrijven die deze sex toy parties organiseren. Hier liep ik al tegen een probleem aan; deze feesten worden voornamelijk ladies nights genoemd. Dit is een discrete beschrijving van hoe zo’n avond eigenlijk in elkaar zit: met z’n allen wat dildo’s bekijken en eventueel bestellen. Ik snap wel dat je het misschien niet een vasthouden-van-een-dildo party wilt noemen en voor iets bescheidener gaat. Maar de term “ladies night” sluit wel een grote groep mensen buiten, namelijk mannen. Zijn sex toys verboden voor mannen en ben ik niet bekend met deze regel?

Waarom sex toys voor mannen?
Heel simpel gezegd: om zichzelf beter te leren kennen, fantasieën te verwezenlijken of misschien om je seksleven op te peperen. Dit zijn niet alleen punten die voor vrouwen hoeven te gelden. Waarom zou een man niet een sex toy kunnen gebruiken om zijn prostaat bijvoorbeeld te stimuleren (fyi: de g-spot van de man). Misschien wilt hij wel samen met een partner iets nieuws proberen. Toen ik een kijkje nam naar de sex toys die er voor mannen zijn, bleek dat het overgrote aanbod eigenlijk ook alleen maar voor heteromannen zijn. Voor zover ik weet wilt niet elke man zijn penis in een kut duwen.

Waarom willen bedrijven mannen niet toe laten?
Veel sex toy party bedrijven die ik vond gebruikten termen als “gastvrouw” en “vriendinnen” op hun websites. Ik begon me af te vragen of het wel oke zou zijn om mannen uit te nodigen, want die waren gewoon welkom op mijn verjaardag. Daarnaast begon ik me ook af te vragen waarom deze bedrijven willen bepalen wie ik wil uitnodigen als host. Ik besloot daarom vijf bedrijven te benaderen om te vragen of mannen welkom waren, en zo “nee”, waarom niet.

Het eerste bedrijf dat ik benaderde beantwoordde mijn vraag met “Nee, we doen eigenlijk geen stellenparty’s”. Automatisch werd er vanuit gegaan dat ik een heterovrouw ben die met mijn heterovriendje naar dildo’s wilde kijken, samen met andere heterostellen uit mijn heterovriendenkring. Ook wanneer ik door vroeg hoe ze tot deze conclusie waren gekomen dat ik een stellenparty wilde geven bleven ze voet bij stuk zeggen dat ze feesten organiseren voor vrouwen want “de naam zegt het al”. Niet echt een reden wat mij betreft.

Na een teleurstellend antwoord van het eerste bedrijf begon ik ook andere bedrijven te vragen of mannen welkom waren. Bij drie bedrijven waren ze echter wel welkom, al werd dit niet altijd op de website aangegeven. Eén bedrijf vroeg hoe ik tot de conclusie was gekomen dat alleen vrouwen welkom zouden zijn. Ik wees hen op de termen als “gastvrouw” en “dames” wat toen een beetje weg werd gelachen. Een ander bedrijf bevestigde ook dat mannen absoluut welkom waren, maar waar ik wel de seksuele geaardheid moest doorgeven. Dit was om te bepalen welke sex toys meegenomen moesten worden, want het is natuurlijk ondenkelijk dat heteromannen iets in hun anus willen steken en hun enige g-spot willen stimuleren?

De sex toys parties zijn niet zo ruimdenkend als ik had gehoopt dat ze zijn. Ik dacht dat dit coole bedrijven waren die de taboe van seks bespreken in het openbaar willen doorbreken. Helaas zijn veel van deze bedrijven er alleen voor je als je een heterovrouw bent en andere heterovrouwen uit wilt nodigen. Als mannen wel welkom zijn dan wordt dit heel slecht gecommuniceerd. Uiteraard is het prima als vrouwen alleen vriendinnen willen uitnodigen, maar waarom bepaalt een bedrijf voor mij dat mijn mannelijke vrienden niet welkom zijn? Als bedrijf kan je dit volgens mij prima oplossen door verschillende feestpakketten aan te bieden. Ik vind dat iedereen vooral moet genieten van sex toys als ze dat willen. Waarom ook niet deze feesten geven met een gemixt gezelschap? Als we met z’n allen meer over seks praten wordt het normaler en kunnen we misschien wat leren van elkaar! Laten we met z’n allen wat ruimdenkender worden en er niet vanuit gaan dat sex toys alleen voor vrouwen hoeven te zijn! Laten we vooral ook lekker zelf bepalen wie we uitnodigen voor feesten en dat zeker niet aan bedrijven over laten.

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.