Theekransje

Wat heeft Jupiter voor jou in petto?

Jupiter is de grootste planeet in ons zonnestelsel, is rond en heeft last van acne. Dit zijn bekende kenmerken van Jupiter waar iedereen wel bekend mee is. Maar wat mensen vaak niet realiseren is dat deze planeet, die minimaal 588 miljoen kilometer van de aarde verwijderd is, grootse plannen voor jou heeft.

Ram
Door Jupiter zie jij het leven als een eindeloze kans om te groeien. Steek je kop in het zand en giet er wat water over. Voor je het weet groeien er tulpen uit je enorme oren en maak jij de blits op de Keukenhof.

Stier
Jupiter geeft een knipoog naar de Stier, dat die maar eens flink moet genieten van het leven. Dus waarom koop jij gewoon niet dat huis aan de Prinsengracht in Amsterdam voor €2.750 miljoen. Jupiter geeft er niks om dat er momenteel maar €9,42 op je spaarrekening staat.

Tweelingen
Misschien is het toch maar eens tijd om die baan als Algemene Natuurwetenschappen leraar op te gaan pakken. Slap lullen over onbelangrijke materiaal lijkt je wel wat. Je kijkt er ook naar uit om leerlingen die eindelijk van beta vakken af waren een draai om hun oren te geven door ze allemaal pas naar huis te sturen als jij klaar bent. En hey, wie zegt dat ademen belangrijk is?

Kreeft
De verzorger in jou leeft op en je grijpt je kans om iedereen te helen door middel van eten. Maak je klaar voor alle gember theetjes, tijgerbotten en luiaard snorharen. Geloof het of niet, maar dit zijn perfecte huis, tuin en keuken middeltjes om de griep te bestrijden.

Leeuw
Nog nooit heb jij je zo zelfverzekerd gevoeld. Een berg op fietsen? Tuurlijk kan jij dat! Een kitten uit een brandend gebouw redden terwijl het op instorten staat? Ja hoor! Maar voor niks komt de zon op, je komt alleen in beweging als er eerst 50 veren in je kont worden gestoken.

Maagd
Wat Jupiter bij de Maagd ook probeerd, je blijft kalm. Niet alleen kalm, maar ambitieus. Die lekkere gozer uit The Avengers: Age of Ultron kan jij echt wel aan de haak slaan! En dus stond jij in London bij de premiere op Leicester Square met Chris Evans te tongworstelen. Streep kalm eigenlijk maar door.

Weegschaal
Het enige wat jij wilt is je omgeven in groepen van vrienden en ze nooit meer los laten. En dus organiseer jij met plezier een betere versie van Coachella gewoon lekker in je kamertje van twee bij twee. Drank is gratis maar entree voor het toilet kost €54,-.

Schorpioen
Het enige wat horoscopen ooit maar te zeggen hebben over jou zijn je seksuele avonturen. Houdt dat dan nooit eens op? Nee. Jupiter ziet jou ook lekker te keer gaan. Steek wat wierrook op in je volkswagen busje en neem het ervan.

Boogschutter
Met volle teugen en zonder enkele grenzen zal jij genieten van het leven. Dus leg jij al je geld op het race paard met twee poten dat in de verte hinkeld en zeg jij geen nee tegen je 21ste zoete witte wijn. Er is toch geen zekerheid dat je de volgende ochtend wakker wordt en dan heb je tenminste wel een top avondje gehad.

Steenbok
Regels, schmegels! Jupiter heeft toffe plannen voor jou en je laat je niet tegenhouden door iets kleins als verkeersregels. De snelste weg naar dat schuurfeest in Zoelmond is door alleen maar rechtdoor te rijden, dus jammer dan van die weilanden en slootjes. Daar snel jij wel even overheen. Pas op voor konijnen en de vele koeien.

Waterman
Het enige woord wat jij in je vocabulaire kan vinden is “helpen”. Als je wekker om 5:30 gaat spring je uit bed en ren je naar het dichtstbijzijnde bejaardentehuis om het overstekende oudjes te helpen. Iedereen reageert alleen een beetje geshokkeerd want je staat daar naakt.

Vissen
Je hebt je nog nooit zo creatief gevoeld en gaat er mee aan de slag. Waarom zou het ook niet tijd zijn om de Buitenhof in Den Haag eens goed om te toveren in een mooi kunstwerk? Iedereen is weg van glitters en dus pak jij je kanon en maakt van Rutte’s werkplaats een mooie Jackson Pollock.

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.