Theekransje

Winter is het coolste seizoen

Iedereen heeft zo zijn favoriete seizoen. Vreemd genoeg kom ik bijna nooit iemand tegen wiens favoriete seizoen de winter is. Wanneer ik mensen vertel dat ik echt oprecht hou van de winter, kijken ze me aan alsof mijn hersenen zijn aangetast door de onderkoeling die dit seizoen met zich meebrengt. Mensen houden van de lente, omdat het zonnetje gaat schijnen, de lammetjes geboren worden en de bloemetjes weer opkomen. De zomer is leuk, omdat de zon schijnt (als je geluk hebt), de temperatuur goed is (als je gelukt hebt) en je naar het strand kan (als je geluk hebt). Herfst is voor veel mensen nog wel te tolereren, omdat de bomen er zo mooi uitzien en omdat je soms nog lekkere dagen hebt in de herfst. Maar winter? Nee, winter is kut.

Ik vind dat dus niet en ik heb argumenten waardoor ook jij gaat inzien dat de winter cool is!

Het allerleukste aan de winter is schaatsen. Bij voorkeur natuurlijk op natuurijs. Toegegeven, dit komt in Nederland helaas niet zo vaak meer voor als vroegâh. Klimaatverandering enzo. Als je het geluk hebt, zoals ik had, om naast een natuurijsbaan te wonen waar enthousiaste vrijwilligers er alles aan deden om open te kunnen gaan, dan heb je misschien de afgelopen jaren nog wel geschaatst. Wat is er nou leuker dan lekker met z’n allen stuntelen, weer even wennen aan het gevoel en dan lekker rondjes maken? Na afloop met koude en zere voeten een warme chocomel of glühwein nuttigen bij de lokale koek & zopie of in de kantine van de schaatsvereniging en je hebt in één klap aan je sportieve en sociale verplichtingen voldaan!

Trouwens, chocomel. Warme chocomel met slagroom, wel te verstaan. In de winter heb je een goed excuus om liters van dit goddelijke drankje naar binnen te gieten. Het is immers koud en je bent een beetje zielig, want je vingers zijn bevroren. Dus om jezelf weer op te beuren mag je heus wel chocomel. En ja, ook slagroom, want fuck diëten. Sowieso moet je in de winter gewoon een beetje extra vet opslaan om je warm te houden. Hartstikke logisch allemaal.

alt

De winter is koud, dat weten we allemaal. Zelfs als het niet vriest heb je genoeg reden om die lekkere dikke lievelingstrui aan te trekken. Maakt niet uit als hij wat onflateus is, hij is warm en praktisch en in de winter mag dat gewoon (van mij mag dat altijd gewoon hoor, trouwens). Heb je aan je trui niet genoeg, dan kruip je lekker onder een dekentje. Op de bank, helemaal ingepakt en met een lekkere warme kop thee (of chocomel!) lekker voor de TV hangen. Dat is ook gelijk een voordeel: je hebt een prima excuus om thuis te blijven als je geen zin hebt in die ene afspraak. Zeker als het sneeuwt ben je gelijk voorzien van de ultieme smoes: de treinen rijden toch amper! Zet nog een kopje thee, trek het dekentje wat dichter over je heen en hup, in de chill stand! In de lente spreek je wel weer af met al je vrienden en familie. Lekker rustig, een paar weekjes zonder.

Sneeuw zorgt er trouwens niet alleen voor dat de treinen niet rijden, het is ook nog eens super pretty! Hoe leuk is het om ’s ochtends uit je raam te kijken en te zien dat de hele wereld bedekt is met een laagje wit. Nog leuker is het natuurlijk om naar buiten te rennen en een sneeuwpop te maken, of een sneeuwengel. Misschien kun je zelfs genoeg mensen bij elkaar krijgen om een sneeuwballen gevecht te starten. Of je kijkt lekker vanuit je warme huisje, ingepakt in je dekentje, hoe anderen zich zeiknat en ijskoud laten worden. Of je nou binnen of buiten bent, amusement gegarandeerd.

Natuurlijk staat de winter ook bekend om zijn feestdagen. Of je deze nou viert of niet, je hebt in ieder geval een paar extra vrije dagen. Vrije dagen die veelal worden doorgebracht met cadeautjes, lekker eten, gezelligheid en leuke mensen. Of je irritante oom die alleen maar racistische opmerkingen maakt nadat hij iets te veel heeft gedronken bij het feestmaal. Laat je feeststemming niet verpesten en geniet van de vrije dagen! Geniet van eten! Geniet van de kerstboom, ook al weet je dat je hem over een paar dagen vervloekt als je hem je huis uit moet werken en het kreng overal naalden achterlaat.

Winter heeft een hele hoop leuke kanten, echt waar. Ik weet dat het niet zo voelt als je tenen langzaam afsterven terwijl je op het falende openbaar vervoer staat te wachten, maar denk dan maar zo: als je thuis komt kun je lekker je lievelingstrui aantrekken, een kop warme chocomel maken en met een dekentje naar buiten staren. Of, als we écht veel geluk hebben: je noren onderbinden en schaatsen!

Author image
Britt – 27 jaar – Ik word blij van thee, muziek, Netlfix, reizen, slapen en sarcasme. Maar vooral van thee. Thee is belangrijk. Ik heb meningen over dingen.