Theekransje

Met deze baarden kom je de winter door

Wij van Theekransje hebben allemaal geen baardgroei, maar dat wil niet zeggen dat deze demografie buiten ons bereik ligt. Dus hier zijn wat tips voor het deel van de bevolking dat wel een baard kan laten staan, zodat je de winter goed kan overleven. Als je een baard kan en wil laten groeien, sta je voor een belangrijke keuze: voor welk soort baard ga je? Laat me je op weg helpen met vijf geweldige voorbeelden.


1. De klassieker aka de Vader Abraham
Hiermee geef je aan dat je een keigezellige opa bent. Je werkelijke leeftijd doet er niet toe, deze baard spreekt al boekdelen. Maak de look af met een bril met jampot glazen en een vlinderdas. Met deze baard zul jij het in ieder geval niet koud krijgen, want je halve gezicht én je nek is bedekt. Hoef je gelijk geen sjaal meer te kopen. Score!


2. De neckbeard aka de Men’s Rights Activist
In tegenstelling tot de klassieker houdt deze baard niet je hele gezicht warm. Zoals de naam al zegt bevindt deze baard zich voornamelijk op je nek. Hiermee straal je uit dat je regelmatig op twitter door #gamergate gaat om mensen uit te schelden die van mening zijn dat een vrouw bedreigen met verkrachting een vrouwenhatend tintje heeft. Memes delen over de friendzone is je favoriete bezigheid. Ook ben je een atheïst die vindt dat, in tegenstelling tot zwarte mensen, vrouwen, en homo’s, jij met échte discriminatie te maken krijgt. Herken je jezelf hierin? Laat dan deze baard staan zodat we weten uit wiens buurt we moeten blijven.


3. De houthakker aka de Nick Offerman
Walg je van de Ikea en bouw je liever gewoon lekker zelf je meubels? Dan is deze baard perfect voor jou. Je krijgt een licht-woeste uitstraling en je laat de wereld weten dat jij alles zelf regelt in je leven. Of dat ook werkelijk zo is, laten we maar even in het midden. Misschien breng je het grootste deel van je dag door in je onderbroek op de bank terwijl je door je Netflix queue heen gaat, maar met deze baard zal niemand je hier ooit van verdenken.


4. De kapitein aka de Stephen Colbert
Deze baard is vooral geschikt als je zojuist een boot hebt aangeschaft als gevolg van je mid-life crisis. Hiermee straal je uit dat je helemaal klaar bent om aan het roer van de Titanic te staan of om wat vissticks in de frituurpan te gooien. Met deze baard wordt “Schipper mag ik overvaren” je favoriete bezigheid en zing je constant De Kapitein van Acda en de Munnik. Je familie en vrienden worden er gek van, maar jij wordt er wel gelukkig van, en dat is het enige wat telt.


5. De mooiste baard op aarde aka de Chris Evans
Deze baard is niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen kan deze perfectie behalen en dat is ook niet erg. Maar voor die paar gelukkigen onder jullie die wel dit niveau kunnen halen, is deze baard een lichtend voorbeeld. Netjes verzorgd, geen kale of ruwe plekjes: dat is het doel. Met deze baard maak je jezelf én de rest van de wereld dolgelukkig. Print deze foto uit en hang hem op de spiegel van je badkamer, zodat je elke ochtend weer gemotiveerd wordt om dit prachtige resultaat te behalen. Godspeed!

Author image
Student Gender Studies. Hashtag-misbruiker. Ik heb een zwak voor genetisch gemanipuleerde supersoldaten of anderszins onbereikbare figuren. Expert in Chris Evans' baard, social justice, en Sharknado.