Theekransje

Waarom wintersport top is

Al zo lang ik me kan herinneren ga ik op wintersport. Altijd met mijn familie, altijd naar hetzelfde plaatsje in Zuid-Duitsland. We hebben wel eens een jaartje overgeslagen, maar dit jaar was het weer zo ver: een weekje naar de bergen om te gaan snowboarden. Normaal gesproken ben ik niet zo sportief, maar een week op wintersport vind ik geniaal. Laat me je vertellen waarom wintersport super tof is!

De bergen
Wintersporten doe je doorgaans in de bergen, en dat is voor mij ook gelijk één van de meest toffe dingen aan een wintersport vakantie. Ik hou van de bergen. Ik hou er van om me klein te voelen als we door de bergen rijden, omhoog kijkend naar de toppen. De bomen, rotsen, watervallen en beekjes fascineren me eindeloos en uiteraard heb je vanuit de bergen een geweldig uitzicht. Tel daar een winters landschap bij op en je hebt de perfecte combinatie.

Sporten zonder dat je het doorhebt!
Ik ben geen sporter. Ik hou niet van sporten. Wanneer ik me heb voorgenomen om te gaan hardlopen, blijf ik toch op de bank zitten en ik slaap liever uit dan dat ik vroeg op sta om me in het zweet te werken. Op wintersport ben je alleen wel, de naam zegt het al, aan het sporten. Maar het mooie is: je hebt het niet echt door. Ja, je wordt waarschijnlijk na je eerste fanatieke dag snowboarden wakker met spierpijn, maar dat geeft niet. Snowboarden is namelijk gewoon leuk en voelt helemaal niet echt als een sport, eerder als een leuk tijdverdrijf. Die spierpijn, die neem je op de koop toe.

Heisse choco drinken
Ik vind dat je op wintersport op elk willekeurig moment van de dag een goed excuus hebt om warme chocomel te drinken. Er ligt sneeuw, dus warme chocomel. Je hebt gesport, dus warme chocomel. Je bent net wakker geworden in Oostenrijk, dus warme chocomel. Met slagroom natuurlijk, want dat hoort. Need I say more?

Warme truien dragen
Op wintersport kun je heel de week ongegeneerd warme slobbertruien dragen! Warme slobbertruien zijn zonder twijfel mijn favoriete kledingstuk, dus dit komt voor mij prima uit. Als je dan in de privacy van je huisje ook nog eens een joggingbroek aan kan trekken, wat mag als het koud is, dan kan mijn dag niet meer stuk. Overigens heb ik ook een grote voorliefde voor mijn warme ski-jas met duizend vakken waar al m’n belangrijke spullen in passen.

Schnitzel eten
Als je in Duitsland of Oostenrijk bent (vooruit, Italië of Zwitserland mag ook) dan móét je natuurlijk een schnitzel eten. Het is een ongeschreven regel dat je tijdens je bezoekje toch wel minimaal twee schnitzels eet. Ben je vegetariër, dan word je misschien blij van de gedachte aan kaiserschmarren of heerlijke gekruide gebakken aardappelen. De klederdracht in de traditionele restaurants mag dan vreselijk zijn, het eten is dat meestal juist niet!

Het is winter
De winter is mijn favoriete seizoen, dus dat alleen al maakt het voor mij leuk om in de winter op vakantie te gaan. Aangezien ik me de laatste keer dat er in Nederland veel sneeuw lag niet eens kan herinneren, is het extra leuk om ergens heen te gaan waar je wél sneeuwballen kunt maken en kan genieten van het mooie witte landschap.

Natuurlijk is wintersport niet voor iedereen weggelegd, nog los van het feit dat het een dure vorm van vakantie is. Ik hou er echter onwijs van en ik zou iedereen aan willen raden om het toch op z’n minst één keer te proberen. Vind je het niet leuk, dan kan je jezelf altijd nog troosten met warme chocomel en lekker eten!

Author image
Britt – 27 jaar – Ik word blij van thee, muziek, Netlfix, reizen, slapen en sarcasme. Maar vooral van thee. Thee is belangrijk. Ik heb meningen over dingen.