Theekransje

Oude Youtube hits die je móét kennen

Lang, lang geleden, bestond er een tijd dat Youtube nog niet was overgenomen door vloggers. Toen mensen nog geen tonnen verdienden met video's over hun leven of de nieuwste mascara die ze gesponsord hebben gekregen, maar toch super eerlijk en onafhankelijk gaan reviewen. Toen we allemaal wisten dat ons leven niet bijzonder was en we niet deden alsof het spannender was, alleen om een interessante vlog te maken. In die tijd bestond Youtube nog grotendeels uit muziekvideo's, tutorials en hilarische filmpjes die viral gingen omdat ze zo raar, grappig of stom waren. Ik neem je mee, terug naar die mooie tijd.

Hide Yo Kids
Tot 2010 was Antoine Dodson een onbekende inwoner van Huntsville, Alabama. Hij deed vast hele toffe dingen in z'n leven, maar daar waren wij ons met z'n allen niet bewust van. Het noodlot bepaalde dat er in 2010 bij hem thuis werd ingebroken. De inbreker probeerde zijn zus lastig te vallen. Antoine gaf na deze inbraak een interview op TV dat door vele mensen hilarisch werd gevonden. The Gregory Brothers vonden het zo grappig dat ze zijn interview autotunede tot een lied, and a star was born.Charlie Bit My Finger
Twee kindjes zitten samen in een stoel. De baby bijt zijn oudere broer, die vervolgens met typisch posh Brits accent zijn beklag hierover doet terwijl de baby aan het lachen is. Het is niks bijzonders, en toch is deze video heel populair geworden. Ondertussen is deze video 10 jaar oud en zijn de kleine kinderen van toen groot. Tijd voor een anniversary video dus!
Charlie the Unicorn
Nog een Charlie, maar dit keer een unicorn! Deze serie met animaties van unicorns, met Charlie the Unicorn in de hoofdrol, is zo vervelend dat het leuk is. Ondertussen alweer negen jaar oud maar nog steeds leuk. Er zijn meerdere delen van, allemaal het kijken waard! Als je ooit iemand hebt gehoord over ‘banana king’ en candy mountain maar nooit wist waar dit vandaan kwam, zoek niet verder! Dit zijn slechts twee grappige dingen uit deze melige serie animaties.Harry Potter Puppet Pals
Misschien heb je het onlangs al meegekregen: deze video had zijn 10 jarig jubileum dit jaar! Voel je je al oud? Ik wel. Deze poppenkast voorstelling met de bekendste karakters uit Harry Potter die samen een liedje zingen is ongekend populair; de originele versie heeft maar liefst meer dan 175 miljoen views. Het enige nadeel van het kijken van dit filmpje: je hebt de rest van de dag het lied in je hoofd.Bonus: Kabouter Wesley Dit is een beetje vals spelen, want Kabouter Wesley werd oorspronkelijk populair via de Belgische TV. Als vast item in Man Bijt Hond kwam deze asociale kabouter op tv, in korte animatiefilmpjes die vaak helemaal nergens over gingen. In Nederland werd de kabouter ook populair, en de afleveringen verschenen dan ook in no time op Youtube. Deze werden vervolgens ook altijd snel weer offline gehaald in verband met de auteursrechten. Ondertussen lijkt die strijd gestaakt en zijn de afleveringen allemaal weer online te zien.Zie, er is meer dan vloggers te vinden op Youtube, en ondanks dat deze filmpjes oud zijn blijven ze leuk! Hopelijk blijft content als deze ook altijd een plek hebben op Youtube, zodat het een diverse plek blijft waar iedereen iets leuks kan vinden.

Author image
Britt – 27 jaar – Ik word blij van thee, muziek, Netlfix, reizen, slapen en sarcasme. Maar vooral van thee. Thee is belangrijk. Ik heb meningen over dingen.