Theekransje

Ziek zijn is niet fijn

Helaas overkomt het ons allemaal wel eens: je bent ziek. Of dit nu komt door een verkoudheid, ongesteldheid of een rottig griepvirus, je lichaam werkt fysiek niet mee en je voelt je gewoon ruk. Hoewel ik 0% medische kennis heb, denk ik dat je er het beste op deze manieren mee kan omgaan:

Luister naar je lichaam
Stel, je rijdt op de snelweg en hoort in de verte een sirene. Je weet dat er dan een politieauto aan komt die naar een noodgeval moet en dat je daar voor moet oppassen. En hey, jouw lichaam geeft ook een signaal af wanneer er iets niet goed is! Oké, niet met zwaailichten en sirenes, maar wel op andere manieren. Dus voel je je niet goed of heb je ergens pijn? Negeer het niet, maar ga ermee aan de slag. Pak je rust en bespreek met je arts als je niet weet wat het is. Want hoe langer je wacht, hoe verder je van huis bent!

Schattigste politieagent ooit! Schattigste politieagent ooit!

Wees lief voor jezelf
Soms kan het gewone leven doorgaan, ook al voel je je niet zo fit. Maar ga niet door tot het gaatje omdat ziek zijn even niet uitkomt. Boeiend dat er een belangrijke vergadering/evaluatie/tentamen aan zit te komen, jouw gezondheid is een grotere prioriteit! Trouwens, je bent productiever als je niet het gevoel hebt dat je kapot gaat van de pijn…

Kruip dus lekker onder de wol en doe iets dat jou een goed gevoel geeft. Slaap is altijd een goed medicijn, maar afleiding in de vorm van een toffe film of een boek dat je al lang wilt lezen kan ook helpen. Inspiratie nodig? Kijk daarvoor hier!

Weltrusten! Weltrusten!

Voorkomen is beter dan genezen
Bijna niets is irritanter dan wanneer je ziek bent en iemand gaat vertellen hoe je dit had kunnen voorkomen. Daar heb je nu namelijk niet zoveel aan. Maar hey, je kan die info wel gebruiken wanneer het weer goed gaat! Wie weet werkt het wel en hoef je je de volgende keer niet zo rot te voelen. En check of je genoeg drinkt en vitamientjes binnen krijgt. Dat kan je lichaam nét dat beetje extra geven, zodat je de volgende keer minder ziek bent.

Zij geven het goede voorbeeld Zij geven het goede voorbeeld

Het kan goed zijn dat je denkt "duh, dit is toch super logisch?". En dat klopt. Maar uit ervaring weet ik dat we dit niet altijd volgen. En aangezien ik zelf ziekjes ben, moet ik het weer even tegen mezelf zeggen zodat ik het niet vergeet!

PS: ga voor medisch advies altijd naar je huisarts! Ga niet zelf dingen opzoeken of afwachten, zij zijn er om je te helpen.

Author image
Ja, ik ben iemand die gelooft dat Pluto een planeet is, lava lampen te hip vind en teveel boeken, te weinig tijd heeft. Ik vind oude spullen tof maar ben ik dan een hipster?