Theekransje

What the fuck is de beste zonnebrand? - deel 2

Vorig jaar schreef ik een stuk over hoe een goede zonnebrand vinden echt een uitdaging is. Ik sloot het stuk dan ook lichtelijk gefrustreerd af, omdat de zonnebrand die ik gevonden had eigenlijk nog steeds niet ideaal was. Er zaten nog steeds vervelende stoffen in die ik liever niet op m’n huid smeer. Maar dames en peren, nu denk ik werkelijk een goede zonnebrand te hebben gevonden!!1!

Het is weer zomer en dat betekent dat ik als roodharige weer mijn jaarlijkse zoektocht naar zonnebrand moest gaan doen. Samen met Theekransiaan Dewi zou ik naar Albanië gaan, waar het zo’n 30 graden is. Tenzij levend verbranden op mijn bucketlist stond (spoiler-alert, dat staat er dus niet op), moest ik dus weer op zoek naar een goede zonnebrand. En die vond ik puur per toeval in de Kruidvat.

Eigenlijk was ik al fan van het merk Biodermal als het op zonnebrand neer kwam. Het enige vervelende van dit merk was dat er toch nog alcohol in vinden was. Van alle stoffen was dat wel het ingrediënt die ik dan maar voor lief nam. Nu hoeft dat niet meer, want Biodermal heeft met de Gevoelige Huid-lijn ook dit verbannen! Dit betekent dat Biodermal Gevoelige Huid een zonnebrand is zonder kutingredienten! Ik kon wel zingen van geluk!

Ik kocht Biodermal’s SPF 50 zonnespray, de SPF 30 zonnecrème voor het gezicht en de SPF 30 voor het gezicht met matterend effect die ik optimaal kon testen in Albanië. Ons smeer-game was top en deze producten hebben mijn huid echt goed weten te beschermen. Het is precies wat ik zoek in een zonnebrand: geen parfum, geen alcohol die je huid uitdroogt, wel waterresistent en een goede UVA/UVB bescherming. Ook de SPF 30 voor het gezicht met matterend effect deed precies wat ‘ie moest doen: geen overdreven glimhoofd geven.

Verwen deze zomer jezelf met deze fantastische zonnebrand. En Biodermal, mochten jullie ons willen sponsoren, de zomer is nog niet voorbij en ik heb nog een reisje naar Florida gepland waar ik sowieso jullie bescherming weer nodig ga hebben.

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.