Theekransje

De beste kleur die je kan dragen in de zomer is zwart

Als je net zoals ik ben, draag je veel zwart. Altijd. De hele dag. De hele nacht. Gewoon altijd. Onze eigen Dewi heeft eerder al een stukje geschreven over waarom zwart dragen de shit is, waar ze vertelt dat zwart niet saai is, altijd in is en vooral ook nog praktisch is. Mensen kijken je raar aan als je veel zwart draagt, maar al helemaal als je zwart in de zomer draagt. Laat mij jullie nou maar eens uitleggen waarom zwart ook top is bij 28+ graden!

In de zomer is het (meestal) warm en is iedereen geobsedeerd met lichte kleuren dragen. De winkels gaan van de donkere herfst- en winterkleuren naar licht, licht en nog eens lichte kleuren. Het is namelijk algemeen bekend dat lichte kleuren de hitte van de zon zou terug kaatsen. Dit heb je uiteraard gehoord van je ouders, je zus, je broer, je oom, je vrienden, je collega, je tinderdate en je kat. Maar is dit ook echt waar?

Ja, het is waar. Hoe lichter de kleur, hoe meer het de hitte van de zon terug kaatst en hoe minder je levend gekookt wordt in je kleding. Maar vergeet niet dat je lichaam ook warmte afgeeft, wat een minder grote afstand is van je kleding in vergelijking met de zon. De hitte van je lichaam kaatst je lichte kleding dus zo hard terug naar je lichaam en zo voel je je eerder een warm worstje op een BBQ. Zwart absorbeert de hitte en met ook maar een snufje wind, is het de beste optie. Hier een super lelijke website die je daarom direct kunt vertrouwen dat ze weten waar ze het over hebben die dit fenomeen uitlegt.

Deze zomer kunnen jullie mij dan ook vinden in een zwarte crop top, een zwarte maxi rok met een zwarte hoed, zwarte nagellak en zwarte lipstick. Jullie ook veel succes in je witte outfit die vol zit met grasvlekken van dat even zitten in het park toen je het veel te warm had om te bewegen.

Author image
Ik heb een hipstertas, vind eten lekkerder als het in de vorm van een dinosaurus is en heb een zwak voor onbereikbare mannen die blauw of geschminkt zijn.